rijbewijs

Coulanceregeling voor ouderen die door problemen bij het CBR zonder rijbewijs zitten

Als het aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat ligt, komt er een coulanceregeling voor de ouderen die door de problemen bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zonder rijbewijs zijn komen te zitten. Dat heeft de minister laten weten in een debat in de Tweede Kamer. 

Alternatief

Om er toch voor te zorgen dat de gedupeerde 75-plussers toch achter het stuur kunnen, wil de minister onderzoeken of het mogelijk is hen met een geldige gezondheidsverklaring en een verlopen rijbewijs achter het stuur te laten gaan. De bestuurder moet wel kunnen aantonen dat er een verlenging bij het CBR is aangevraagd.

Klachten over CBR

Eerder dit jaar wordt na onder andere een stroom van klachten over de lange wachttijden voor de verlenging van het rijbewijs voor ouderen,  het CBR door de minister onder verscherpt toezicht gesteld. Het bureau kampt met grote vertragingen, lange wachttijden en slechte bereikbaarheid.

Mogelijkheden

Van Nieuwenhuizen gaat onder andere overleggen met politie en verzekeraars om te kijken of dit mogelijk is. Met een week of 3 hoopt de minister hier uitsluitsel over te geven. De toezegging komt naar aanleiding van een brede wens van de Kamer om maatregelen te treffen voor de gedupeerde 75-plussers.

(Bron: ANP)

Geef een reactie

Reactie

    Jo 43 says:

    Lijkt mij normaal het is niet jou fout.