Buitenlandse Zaken lanceert telefoonnummer voor reizigers

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft op dinsdag 12 januari 2016 samen met reisspecialist Floortje Dessing een centraal telefoonnummer voor reizigers geopend.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is nu 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar op het telefoonnummer: +31 247 247 247 voor praktische tips en hulpvragen vanuit het buitenland. Behalve via het nieuwe centrale telefoonnummer, kan ook e-mail en via Twitter contact opgenomen worden met het ministerie.

Goede voorbereiding is van belang

Het ministerie speelt met deze nieuwe dienstverlening in op het veranderde reisgedrag van de Nederlander. We gaan steeds vaker en verder op vakantie. Minister Koenders: “Waar je in de wereld ook naar toe gaat, Nederlanders kom je overal tegen. We reizen steeds verder, vaker en avontuurlijker.” De minister wil deze mensen overal en op elk moment van de dag kunnen bijstaan. “In geval van nood, maar juist ook al voordat mensen op reis gaan. Want een goede voorbereiding is ontzettend belangrijk en kan veel problemen voorkomen.” aldus minister Koenders.

De nieuwe dienstverlening BuZA 24/7 is er niet alleen voor de reiziger, maar ook voor Nederlanders die in het buitenland wonen of buitenlanders die naar Nederland willen. Door alle vragen via één centraal contactcenter in Den Haag te beantwoorden, kunnen mensen sneller en beter geholpen worden. Het ministerie hoopt op deze manier zo’n 3.000 mensen per dag te kunnen helpen.

Download de Reis app

Gaat u binnenkort op reis? Download dan de Reis app van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Met de 24/7 BZ Reis app gaat u goed voorbereid op reis. U krijgt, ook tijdens uw reis, actuele reisadviezen en u heeft, mocht dat nodig zijn, met één druk op de knop contact met het contactcenter van Buitenlandse Zaken.

Overal dichtbij met 24/7 BZ

Geef een antwoord