Regionale luchthavens, Rotterdam airport

Aantal vluchten regionale luchthavens groeit explosief

In de zomer van 2017 hebben de Nederlandse luchthavens bijna 22,2 miljoen passagiers verwerkt. Dat is een stijging van 6,8 procent ten opzichte van 2016. Opvallend is de stijging van het aantal reizigers dat via een van de regionale luchthavens vertrekt. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). 

28 juli drukste dag

De meeste passagiers, 19,8 miljoen, vliegen via Schiphol. Dit aantal stijgt sinds 2010 onafgebroken. De drukste dag voor de luchthaven is vrijdag 28 juli. Op die dag vertrekken en arriveren er op Schiphol 235.000 passagiers.

Regionale luchthavens

Bij de regionale luchthavens Eindhoven, Rotterdam, Groningen en Maastricht is de stijging van het aantal passagiers nog hoger ten opzichte van de voorgaande jaren. Maastricht groeit het hardst met 36,7 procent. Gevolgd door Groningen en Rotterdam.

Populaire bestemmingen

De populairste bestemmingen zijn Faro, Malaga en Barcelona. De enorme groei van het aantal passagiers dat vanaf Maastricht reist, is voor een groot deel te danken aan de nieuwe bestemmingen waarop gevlogen wordt. Men kan vanaf Maastricht nu ook naar Faro, Heraklion en Palma de Mallorca.

(Bron:NOS)

Geef een reactie