Duur 10:14
Gepubliceerd op 29 december 2017

Senior Stagiair: hoe is het nu met Paul en Alie?

In Senior Stagiair gaan 12 50-plusstagiairs 6 weken lang de uitdaging aan om stage te lopen bij een voor hen onbekend bedrijf. Kunnen ze meekomen in deze jonge en dynamische bedrijven? En andersom; wat kan de schat aan levens- en werkervaring die de 50-plussers meebrengen toevoegen aan de jonge bedrijven? In de vierde aflevering gaan de 66-jarige Paul en de 71-jarige Alie stage lopen

Paul

Paul gaat stage lopen bij reclamebureau Megawatt in Eindhoven. Tijdens zijn stage komt hij terecht in een jong, dynamisch en volledig op elkaar ingespeeld team. Het gaat allemaal erg snel voor Paul, ondanks dat hij zich nog hartstikke jong voelt. Toch schroomt Paul niet om zijn ideeën naar voren te brengen tijdens de vergaderingen over een nieuw project.

Reactie Paul: “Ik heb geprofiteerd van de manier waarop jongelui denken, hoe hun belevingswereld is. Ik heb geleerd dat ik me aan hen aan kan passen en zij aan mij. Lijkt mij een win-win situatie.”

Alie

Senior stagiair Alie uit Rotterdam heeft nog niet zoveel werkervaring. Tot haar 54e heeft ze namelijk geen betaalde baan gehad. Toch is Alie enorm gemotiveerd om de handen uit de mouwen te steken. Gedurende haar stage bij Suite Hotel Pincoffs in Rotterdam laat Alie blijken dat ze een grote hoeveelheid levenservaring heeft, waar de jonge meiden uit het team nog wat van kunnen leren.

Reactie Alie: “Gooi me d’r in en ik kijk wel wat het wordt. Ik ben wel trots op dat ik het beet gepakt heb en dat ik het gedaan heb.”

Geef een antwoord

Reactie

  1. josP2 says:

    Beste Paul en Alie,

    Mag ik vragen of jullie zijn aangenomen na de stage periode ? De bedrijven maken op deze manier gebruik van de ervaring, maar willen er (meestal) niet voor betalen. Ik ben al een poosje in de ww, maar als ik na mijn sollicitatie ga kijken wie er is aangenomen, zijn dat meestal jongere personen. Graag verneem ik positieve geluiden dat naar aanleiding van dit programmer er meer ouderen zijn aangenomen voor een goed salaris.

Bekijk ook

Meer