2 miljoen vakanties in eigen land

Voor het eerst sinds de economische crisis gaan Nederlanders weer meer op vakantie, blijkt uit een inventarisatie van reiskoepel ANVR. De komende meivakantie gaan er naar verwachting tussen de 3,5 en 4 miljoen Nederlanders op vakantie. Daarvan zijn bijna 2 miljoen vakanties in eigen land, zo meldt toeristenbureau NBTC.

Camping en vakantiehuisjes populair

Vooral de camping en vakantiehuisjes zijn populair bij Nederlandse vakantiegangers. In mei 2015 brachten we met elkaar 5.5 miljoen nachten door in deze accommodaties, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). ‘Slechts’ 1,9 miljoen keer kozen Nederlanders in die maand voor een hotel.

Waar gaan we heen?

De populairste vakantiegebieden in eigen land zijn de kust en de natuurgebieden. Gelderland is volgens de cijfers van het CBS de populairste provincie. Van de ruim 66 miljoen nachten werden er 10 miljoen in 2015 in Gelderland doorgebracht. Groningen, Flevoland en Utrecht trokken de minste binnenlandse toeristen.

Naar het buitenland

De Nederlanders die naar het buitenland op vakantie gaan, kiezen het vaakst voor Frankrijk, Duitsland en België als vakantiebestemming. Omdat de meivakantie nu over een langere periode wordt gespreid, is een vakantie naar het buitenland nu populairder dan voorheen. Dit jaar is de meivakantie voor heel Nederland van zaterdag 30 april tot en met zondag 8 mei. Scholen kunnen de vakantie met een week uitbreiden.

Gaat u deze meivakantie nog ergens heen?

Geef een antwoord