1 miljoen Nederlanders op wintersport

Circa 1 miljoen Nederlanders gaan komende winter op wintersport, zo voorspelt de ANWB. Dat aantal loopt mogelijk zelfs op als de sneeuwcondities in de nabijgelegen skigebieden goed zijn. De meeste sneeuwvakanties vinden plaats tijdens de voorjaarsvakantie in februari 2017.

Populaire bestemmingen

Oostenrijk blijft als bestemming dé favoriet, gevolgd door Frankrijk, Duitsland en Zwitserland. De populairste wintersportregio’s in Oostenrijk zijn Tirol en het Salzburgerland. In Frankrijk worden de meeste vakanties doorgebracht in de Franse Alpen. In Duitsland is het Sauerland het meest populaire wintersportgebied met bekende plaatsen als Winterberg en Willingen. In de Zwitserse Alpen zijn sneeuwliefhebbers te vinden in Berner Oberland en in Wallis. In Italië komen wintersporters aan hun trekken in Breuil-Cervinia en Alta Badia.

Skiën of snowboarden?

De eeuwige vraag van iedere wintersporter blijft: Ben jij een skiër of een snowboarder? Wat blijkt: de meerderheid van de wintersporters (70%) skiet, slechts 12% kiest voor snowboarden. Daarna volgen activiteiten als wandelen en langlaufen. Verreweg de meeste vakantiegangers (84%) gaan met de auto naar de bergen. Zo’n 7% gaat met de bus. De overige reizigers kiezen voor het vliegtuig of de trein.

Accomodatie en Prijsniveau

Uit onderzoek van de ANWB blijkt dat de Nederlandse wintersporters over het algemeen tevreden zijn over de belangrijkste bestemmingen wat betreft de accommodatie, service en prijsniveau van de horeca en boodschappen. Alleen Zwitserland scoort een onvoldoende als het gaat om het prijsniveau van de horeca en boodschappen. Zwitserland werd altijd al gezien als een dure bestemming. Vorig jaar kreeg het land ook nog eens te maken met een waardestijging van de Zwitserse Frank ten opzichte van de Euro.

Speciale winterbeleving

Voor sommige mensen is alleen wintersporten niet genoeg. Voor de ultieme winterbeleving trekken dit jaar zo’n 18.000 Nederlanders naar Scandinavische landen als Finland, Noorwegen en Zweden. Naast skiën en snowboarden staan er tijdens deze vakanties activiteiten op het programma zoals trektochten met een hondenslee of sneeuwmobiel, ijsvissen, langlaufen en wandelen.

(Bron: ANP, ANWB)

Geef een reactie