Weer paasdagen 2022

Wat wordt het weer tijdens de paasdagen van 2022?

Na een warme droge maand maart, start april met een hoop regen. Goed voor de natuur, maar minder leuk als u eropuit wilt gaan. Maar er lijkt goed nieuws, want de afgelopen week liep de temperatuur al aardig op en die trend lijkt zich tijdens Pasen door te zetten. 

Langzaam oplopende temperaturen

Dinsdag 12 april 2022 liep het kwik op sommige plekken in ons land op tot boven de 20 graden. De dagen erna zakt de temperatuur iets naar normale waarden voor de tijd van het jaar. Vrijdag 15 april, Goede Vrijdag, laat de zon ook van zich zien. De temperatuur schommelt tussen de 10 graden in het noorden en 17 graden in het zuiden van het land.

Paasweekend

Het paasweekend belooft zacht te verlopen dus winterjas kan aan de kapstok blijven hangen. Een noordoosten tot oostenwind voert de komende dagen een warme lucht aan. De temperaturen kunnen daardoor oplopen tussen de 15 en 19 graden. De nachten zijn nog wel koud. Het kwik kan dan dalen naar 2 tot 5 graden. Daardoor zijn de ochtenden ook nog fris.

Lenteachtig weer

In de dagen na Pasen neemt de kans op regen weer wat toe, maar er worden geen grote hoeveelheden verwacht. De temperatuur blijft lenteachtig tussen de 14 tot 18 graden. En dat is gemiddeld voor de tijd van het jaar.

(Bron: Weeronline, KNMI, AD, RTL Nieuws. Foto: Shutterstock)

Geef een antwoord