Vroeg Pasen gunstig voor supermarkten

De vroege paasdagen dit jaar pakken gunstig uit voor supermarkten. Naar verwachting zal de omzet in de week voorafgaand aan Pasen 3 procent hoger zijn dan vorig jaar. Dat meldt het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL).

Weersomstandigheden

Het bureau verwacht dat de hele omzet in de week voor Pasen zal uitkomen op 756 miljoen. Door de weersvooruitzichten zoeken veel mensen de gezelligheid nog binnen met vrienden en familie en slaan dus meer boodschappen in. In 2008 viel Pasen ook vroeg in het jaar. Toen was het weer er ook naar om binnen te blijven en viel er zelfs sneeuw. De paasomzet was toen 9 procent hoger dan het jaar ervoor.

Vergelijkbaar met kerst

Door het speciale aanbod luxe paasproducten en feestelijke recepten in de supermarktmagazines laat de consument zich makkelijker verleiden denkt CBL. “De maaltijden tijdens Pasen zijn inmiddels vergelijkbaar met die van kerstdagen.” Enkel een paasontbijt of brunch volstaat voor velen niet meer, er wordt ook uitgepakt tijdens het diner. En net als met Kerst is ook gourmetten populair tijdens Pasen.

Geef een reactie