wespen

Wat te doen tegen al die wespen?

Na een aantal wesp-arme jaren, is het beestje in 2018 weer volledig terug. Door het warme en droge weer zijn veel wespen blijven leven. Nu er in de nesten niet genoeg eten meer is, trekken zij er massaal op uit. Veel mensen worden hier niet zo vrolijk van, maar gelukkig kunt u (voorzorgs)maatregelen nemen.

Sterke geuren

Waarschijnlijk is het onvermijdelijk dat u tijdens een terrasbezoek visite krijgt van een wesp, maar er is wel van alles te doen om de kans op een bezoekje van dit dier tot een minimum te beperken. Wespen komen af op sterke geuren, zoals parfum of deodorant. Ook sterk ruikende zonnebrand vormt een risico. Als u geen wespen bij u in de buurt wilt, kunt u het beste kiezen voor een variant van deze producten met een milde geur.

Blazen, niet slaan

Ook is het verstandig om niet om u heen te gaan slaan als er een wesp in uw nabijheid is. Daar worden ze agressief van en dan vallen ze juist aan. Als u rustig blijft, is de kans dat ze steken een stuk kleiner. Wilt u niet afwachten tot de wesp vanzelf weg gaat? Dan kunt u het best in de richting van de wesp blazen, want ze zijn geen fan van wind. Vandaar ook dat mensen die aan de kust wonen veel minder last hebben van wespen dan mensen in het binnenland.

Op zoek naar meer tips? Wespenexpert Arnold van Vliet geeft ze in 2017 al aan ons programma Groeten van MAX

(Bron: archief, RTV NH)

Geef een antwoord