Nederlands landschap

Wat vindt u van het Nederlands landschap?

Hoe vindt u dat er om moet worden gegaan met zaken zoals de woningbouw, landbouw, infrastructuur en industrie? Om antwoord te krijgen op deze vragen vraagt Natuurmonumenten de bevolking om zich uit te spreken over het Nederlands landschap. Tot 9 januari 2019 kunt u zich hierover uitspreken en meedoen aan de Nationale Landschap Enquête. 

Veranderend landschap

Ons landschap verandert voortdurend en ongelooflijk snel. In de openbare ruimte verdwijnt er dagelijks 8 hectare grond die gebruikt wordt voor de aanleg van industrieterreinen en kantoren. Maar ook voor het bouwen van megastallen, distributiecentra, zonneparken, snelwegen, windmolens en niet te vergeten, woonwijken. Nu is slechts 13 procent van het Nederlands landoppervlak beschermd natuurgebied. “Als we niet opletten, verdwijnt de schoonheid en weidsheid van ons land en de ruimte voor de natuur”, aldus Marc van den Tweel, directeur van Natuurmonumenten.

Enquête

Voor het onderzoek werkt Natuurmonumenten samen met Wageningen Environmental Research. Ze willen de informatie die uit deze enquête komt gebruiken om Nederland mooi te houden met ruimte voor de natuur. Volgens de vereniging is uw mening daarbij van groot belang. De enquête staat op de website van Natuurmonumenten.

(Bron: Natuurmonumenten/ ANP)

Geef een antwoord