Dalfsen

Schat zoeken in Dalfsen

Zelf de handen uit de mouwen steken en op zoek gaan naar de schatten van Oosterdalfsen? Het kan echt. Op maandag 14 augustus 2017 gaan nieuwe archeologische opgravingen in Dalfsen van start en u kunt daarbij helpen. 

Schat van Dalfsen

Onder de woonwijk Oosterdalfsen in Dalfsen zijn in 2015 unieke archeologische vondsten gedaan. Die vondsten wijzen op een rijke nederzetting. Het zijn opgravingen uit de tijd van de hunebedbouwers en uit de Merovingische periode. Er zijn onder andere trechterbekers, kettingen en een koningsgraf gevonden. Al deze vondsten samen worden de Schat van Dalfsen genoemd.

Eerste schop in het zand

Uniek aan deze opgraving is dat archeologen samen met inwoners van Dalfsen en belangstellenden gaan graven. En het enthousiasme is groot. Binnen enkele weken hebben ruim 220 mensen zich aangemeld om mee te willen helpen. Van archeologiestudenten tot geïnteresseerden, jong en oud wil meedoen. Maandag 14 augustus gaat het onderzoek officieel van start. De schatgravers zetten samen met archeoloog en projectleider Niels Bouma de eerste schop in het zand.

Meedoen?

De belangstelling voor het mee graven naar de schatten van Dalfsen is groot, maar er zijn nog een paar plekken beschikbaar eind augustus en begin september. Is meedoen niets voor u? Dan bent u ook van harte welkom om te gaan kijken bij de afgraving.

Er wordt van maandag 14 augustus tot en met vrijdag 8 september 2017 gezocht naar de Schat van Dalfsen. En voor wie er niet zelf naar toe kan zijn de opgravingen hier te volgen.

Op de eerste dag graven zijn al bijzondere vondsten gedaan. Delen van een middeleeuwse weg en een graf van 3.000 jaar uit zijn gevonden.

Geef een antwoord