vogelgeluiden

Duizenden vogelgeluiden verzameld in online databank

Wie door een bos loopt hoort soms wel 10 vogels tegelijk tjilpen, maar welk getjilp is nu van welke vogel? De online vogelgeluiden databank kan uitkomst bieden. De databank is gemaakt door vogelliefhebbers en wetenschappers van over de hele wereld en herbergt inmiddels al het gezang van 10.000 vogels. 

Geluiden van bijna alle vogels

De vogelgeluiden databank bestaat al tijden, maar is nooit openbaar voor publiek. Dit is door hulp van verschillende natuurorganisaties nu wel het geval, waardoor iedereen die dit wil nu kan luisteren naar het getjilp. De databank herbergt geluiden van bijna alle vogels die er op de wereld rondvliegen.

Bijzondere exemplaren

Dat betekent dat u er kunt luisteren naar het geluid van een merel, maar ook naar het bijzondere geluid van bijvoorbeeld de roodbandbaardvogel. Deze vogel is nog niet ontdekt op het moment dat de vogelaar het geluid opneemt.

Daarnaast zijn ook de imitatiekunsten van de lawrence lijster te horen via de databank. Deze vogel is een meester in het nadoen van andere vogels.

Via de website van de databank zijn nog heel veel meer vogelgeluiden te horen. U kunt zoeken op (Latijnse) vogelnaam, maar ook de volledige opnamelijst beluisteren.

Geef een reactie