De zomer is terug

De zomer is even terug

We hebben er even op moeten wachten, maar vandaag is het dan zover: de zomer is terug. Woensdag 23 augustus 2017 mag zich officieel een zomerse dag noemen. Voor het eerst in 5 weken komt het kwik op diverse plekken in Nederland boven de 26 graden.

Minste zomerse dagen

Normaal gesproken worden er in augustus minimaal 7 dagen van 25 graden of meer gemeten in De Bilt. De huidige zomer gaat dit volgens Weeronline niet halen. Het blijft misschien wel bij deze een zomerse dag. Als dat zo is gaat de zomer van 2017 de boeken in als de zomer met de minste zomerse dagen in augustus sinds 1993.

Toch een warmterecord

Juni, juli en augustus zijn de maanden van de meteorologische zomer. De teller van officiële zomerse dagen staat deze zomer, met woensdag 23 augustus meegeteld, op 14. Normaal gesproken horen dit 21 dagen te zijn. Toch hoort de zomer van 2017 tot de warmste 15 zomers ooit gemeten. Dit record is te danken aan de warme maand juni.

Vooruitzichten

De temperaturen mogen vandaag hoog oplopen, aan het einde van de dag is er kans op een bui. Donderdag 24 augustus start bewolkt en de temperatuur komt niet verder dan 20 tot 22 graden. Voor vrijdag 25 augustus is iets beter weer voorspeld. De temperatuur kan dan oplopen tot 25 graden. Het blijft droog en er waait een zwakke tot matige wind uit het zuiden. Voor het weekend zijn de voorspellingen redelijk. Dat wil zeggen zaterdag 26 augustus wordt een aangename dag met temperaturen van 21 tot 27 graden. De kans op onweer en een bui neemt aan het einde van de dag toe. Zondag 27 augustus waait er een matige westenwind en komt de temperatuur niet hoger dan 23 graden. Vandaag dus vooral genieten van deze zomerse dag!

(Bron: ANP/Weeronline)

Geef een antwoord