Sneeuw

De eerste Europese sneeuw in foto’s

De winter is nog niet begonnen, maar er wordt in de weerberichten als flink gespeculeerd over de eerste sneeuw. Gaat die in ons land vallen op 15 november 2019? Of laat het nog even op zich wachten? In andere Europese landen is dit meteorologische vraagstuk al beantwoord, want daar heeft het al gesneeuwd. Wij hebben de foto’s van deze eerste najaarssneeuw voor u gebundeld.

Sneeuw in Oostenrijk en Italië

Tot een week geleden zijn de bergtoppen van de Alpen nog groen, maar dat is inmiddels veranderd. Vooral aan de zuidkant van het gebergte sneeuwt het behoorlijk, waardoor er in Italië en Frankrijk al flink wat is gevallen. Ook in landen die niet ten zuiden van de bergketen liggen heeft het gesneeuwd. Rondom de Oostenrijkse stad Salzburg (nabij de Duitse Grens) ziet het er nu zo uit:

sneeuw in oostenrijk

In Italië, dat wel aan de zuidkant van de Alpen ligt, sneeuwt het ook al flink. In het wintersportgebied Pila (dichtbij Zwitserland) is het bijvoorbeeld al aardig wit.


Volgens meteoroloog Reinout van den Born van MeteoGroup kan Italië de komende dagen reken op nog veel meer sneeuw. In de Dolomieten en het Italiaanse Zuid-Tirol wordt bijvoorbeeld minstens één meter sneeuw verwacht.

Sneeuw in Duitsland

Ook in het oosten van Duitsland heeft het al gesneeuwd. Nabij Altenberg (op de Tsjechische grens) heeft een fotograaf van het Europese fotobureau EPA prachtige plaatjes gemaakt.

Vermoedelijk zijn dit niet de laatste sneeuwfoto’s uit Duitsland van november 2019, want er gaat nog meer vallen.

Sneeuwchaos in Frankrijk

Hoewel zo’n wit dek er sereen uitziet, kan het ook voor problemen zorgen. Dit is bijvoorbeeld het geval in Frankrijk. In het Zuid-Oosten van het land heeft het behoorlijk gesneeuwd, waardoor er chaos is ontstaan. Door de plotselinge zware sneeuwval zaten 300.000 inwoners van de Drôme, Isère, Rhône en Ardèche zonder stroom en lag het treinverkeer rondom de stad Grenoble stil. Ook is er een 63-jarige motorrijder verongelukt nadat hij wordt geraakt door een omvallende boom.

sneeuw in Frankrijk

Sneeuw in Spanje

Ook in Spanje lijkt de winter al te zijn gearriveerd. In de kuststreken heeft het flink gesneeuwd en dat heeft ook effect op de Spaanse maatschappij. De nieuwswebsite Global News bericht dat 800 studenten door de sneeuwstorm niet naar school konden.

Sneeuw in Spanje
Naast sneeuw, zijn er ook hoge golven aan de Spaanse kust. Als u toevallig nu in de Spaanse kustregio’s bent en een strandwandeling wilt maken, is het verstandig om hier rekening mee te houden.

(Bron: ANP, Express.co.uk, Global News, Twitter)

Geef een reactie