Duur 35:34
Gepubliceerd op 4 augustus 2016

De Baardmannetjes: Ooijpolder

Deze week zijn onze Baardmannetjes te vinden in de Ooijpolder bij Nijmegen. In dit prachtige gebied gaan ze op geheel eigen wijze het water op. De zwarte stern speelt een belangrijke rol in deze aflevering, maar niet als wensvogel van Hans. Gelukkig heeft Hans genoeg lievelingsvogels, daar gaan ze er vast 1 van zien.

Paradijs

Ten oosten van de stad Nijmegen in de provincie Gelderland ligt een gevarieerd rivierenlandschap langs de Waal. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers, maar het landschap, uiterwaarden en dijken maken de Ooijpolder ook tot een prachtig wandelgebied. In de natuurgebieden lopen kuddes Konikpaarden en Galloway-runderen vrij rond.

ooijpolder-maps

Boerenland

In het uitgestrekte landschap met kleine dorpen, boerderijen en mooie natuur verliest u het aanzicht van de imponerende stuwwal niet uit het oog. De wandelroutes lopen veelal over boerenland en worden onderhouden door de boeren uit het gebied. Een kleine waarschuwing voor de wandelaars, de paden door de weilanden en langs akkers zijn niet altijd gemakkelijk begaanbaar.

Hans Dorrestijn over de distelvink

distelvink_shutterstockBaardmannetje Hans Dorrestijn is een echte vogelliefhebber. Hij neemt u graag mee in de wereld van de vogelaar. Hans vertelt, zoals alleen hij dat kan, over vogels waar hij u bekend mee wil maken. Deze week speelt de zwarte stern een belangrijke rol, maar er is nog een vogel waar Hans u nader kennis mee wil laten maken: de distelvink, oftewel het puttertje. Bekijk de video!

Natuurgebied Ooijpolder is te zien in Baardmannetjes op donderdag 4 augustus 2016.

Geef een antwoord

Reacties (3)

  milly says:

  Wat vind ik dit een geweldig leuk programma. Elke keer weer genieten van deze twee virtuozen… De woordkeus en humor is zo leuk! De natuur zo mooi !! ik zie plekken van Nederland waar ik nog nooit ben geweest en zo graag naar toe zou willen. Prachtig stel die twee , mijn volle aandacht en ik word er ook vrolijk van. Ik hoop dat dit nog jaren mag duren … groetjes Milly uit Zoetermeer

  manja.myforum@online.nl says:

  Iedere keer geniet ik weer van het programma De Baardmannetjes, niet alleen omdat het bijzondere vogels laat zien en dat er daarbij van alles over deze gevleugelde dieren wordt verteld, maar ik vind vooral de interactie tussen Hans en Nico zo humoristisch. Nico zo’n serieuze vogelkenner en Hans die hem dan weer af en toe op de korrel neemt daarin, Nico die Hans ook een beetje beschermt en de leiding neemt, waarvan Hans dan soms weer profiteert en Nico voor zijn karretje spant Allebei totaal verschillende persoonlijkheden, maar vooral verbonden met elkaar door de liefde voor vogels. Nico is zelfs een beetje op een vogel gaan lijken. En ik ben zo blij voor Hans dat hij uit zijn depressie is gekomen door het vogelspotten, geen enkele psychiater kon hem dit adviseren. Graag nog veel meer afleveringen van dit programma. Mijn vraag is, slapen deze twee mannen echt samen in het Volkswagenbusje??

   MAX Vandaag says:

   Beste manja.myforum@online.nl, hartelijk dank voor uw bericht. In het Volkswagenbusje kán lekker geslapen worden, of dat daadwerkelijk ook gebeurt, laten we aan de fantasie van de kijker over.

Bekijk ook

Meer