Bossen geliefd door Nederlanders

Het bos is het meest populaire landschapstype onder Nederlanders. Dit blijkt uit onderzoek van daarmoetikzijn.nl en myplacetobe.nl. Maar niet alleen wij zijn dol op een boswandeling, ook Belgen, Duitsers en Fransen zetten het bos op nummer 1.

Meer bosoppervlakte

Bezoekers van de sites kunnen op de website hun ideale vakantiebestemming samenstellen. Gemiddeld 47 procent van hen wil in hun ideale bestemming het liefst bebost zien. Zij willen bij voorkeur circa 23 procent van het landschap gevuld zien met bos, dat is 2 keer meer dan het huidige bosoppervlakte van 11 procent in Nederland.

Aantrekkelijk landschap

Naast het samenstellen van de ideale vakantiebestemming, worden de gegevens gebruikt voor wetenschappelijke doeleinden om voorkeuren voor typen landschappen te verzamelen. Uit deze informatie blijkt dat naarmate er meer bos is, men een hoger cijfer geeft aan hun woonomgeving. In het westen van Nederland wordt door de verstedelijking een lager cijfer voor de aantrekkelijkheid van landschap rond de directe woonomgeving gegeven.

Bossen, strand, grasland en dorpjes

Naast bosliefhebbers houden Nederlanders gemiddeld ook van het strand(2), dorpjes(3) en grasland (4). Het industriegebied wordt in Nederland als de minst ideale plek beschouwd. Belgen hebben dezelfde voorkeuren als wij, in Frankrijk houdt men ook erg van de watergebieden en plantages. Duitsers hebben een voorkeur voor weide- en akkerland.

Gaat u wel eens naar het bos?

(Bron: Nature Today)

Geef een reactie