wie is de schilder van Trixi

Wie is de schilder van ‘Trixi’?

Wie is de maker van het schilderij ‘Trixi? Dat vraagt Jasper uit Heeze zich af. Hij kocht het schilderij met de naam ‘Trixi’ in een kringloopwinkel, maar is zeer benieuwd wie het schilderij gemaakt heeft en wat voor weg het de afgelopen jaren heeft afgelegd. 

RVD-zegel

Jasper kocht het schilderij met een afbeelding van prinses Beatrix in een kringloopwinkel in Eindhoven. Hij betaalde er 2 tientjes voor. Eenmaal thuis ziet hij dat er op de achterkant van het schilderij een RVD-zegel, een soort stempel, zit. Het is het begin van een zoektocht.

Koninklijk Huisarchief

Na wat zoekwerk mailt Jasper het Koninklijk Huisarchief met de vraag of zij meer kunnen vertellen over het schilderij. Uiteindelijk krijgt hij bericht van Paleis Noordeinde dat het hier waarschijnlijk om een geschenk gaat en dat het van 1962 tot 1967 in hun archief heeft gestaan.

Herkomst

Wat er daarna met het schilderij is gebeurd en door wie het gemaakt is, is voor Jasper een raadsel. Daar wil hij graag meer over weten. Wanneer Omroep Brabant oproept om de mooiste herinneringen aan prinses Beatrix te delen, ziet Jasper zijn kans om misschien wel de maker van het schilderij te achterhalen.

Weet u wie de schilder is?

Kortom, herkent u het schilderij en weet u wie de schilder is? Of weet u waar het schilderij van 1967 tot 2013 geweest is? Stuur dan een mail naar de redactie van Tijd voor MAX: tijdvoormax@omroepmax.nl

Geef een antwoord