Vader en zoon kijken voetbal. Hoe kan het dat uw televisie achterloopt op die van de buren?

Waarom juichen de buren voordat u de goal op uw televisie ziet?

Misschien hoort u tijdens het kijken van een voetbalwedstrijd ineens gejuich bij de buren, terwijl het spel zich op uw scherm nog rond de middenlijn afspeelt. 20 seconden later ziet u de bal ook eindelijk in het doel belanden. Waarom loopt uw televisie achter en kunt u het voorkomen?

Op welke manieren kunt u kijken?

Er zijn meerdere manieren om een voetbalwedstrijd te kijken. Misschien bekijkt u de wedstrijd rechtstreeks via het kastje van uw televisieprovider. Het kan ook dat u kijkt via een Chromecast, dat is een apparaat dat u kunt verbinden met de televisie. Het zorgt ervoor dat beelden van uw telefoon of tablet in het groot op uw televisie te zien zijn. Een 3e manier is om de wedstrijd op uw telefoon, tablet of computer te kijken via Ziggo Go, KPN TV of de website van de NOS.

Vanwaar dat verschil?

Deze verschillende manieren van kijken kunnen er wel voor zorgen dat uw scherm voor- of achterloopt op het scherm van de buren. Kijkt u de wedstrijd via Ziggo Go, KPN TV of de website van de NOS? Dan is de kans groot dat u ten minste 20 seconden achterloopt op de televisie van de buren. Er is dan namelijk een extra schakel nodig om de wedstrijd op uw beeldscherm te krijgen. Deze apps moeten eerst het signaal van de televisie ontvangen, om dit vervolgens om te zetten in een stream. Hierin spelen de snelheid van uw internet en de app eveneens een rol.

Maar zelfs als de buren en u allebei via de televisie kijken, kunt u voor- of achterlopen. Rechtstreeks via het kastje van uw televisieprovider kijken, is momenteel de snelste manier van tv kijken. Het maakt dan ook nog uit of uw televisie verbonden is met de wifi of met een kabel. Als de buren via de kabel kijken, terwijl u via de wifi-verbinding kijkt, is de kans groot dat u achterloopt. Indien u via een Chromecast kijkt is de kans dat u het doelpunt later ziet nog groter. Tussen verschillende providers kan ook een klein snelheidsverschil zitten, al gaat dat vaak om minimale verschillen. Een andere mogelijke reden dat u achterloopt is de resolutie van uw televisie. U denkt misschien beter af te zijn met een dure 4K-tv, maar deze hebben juist een langere verwerkingstijd. De HD-televisie van uw buren kan dus zomaar een paar seconden voorlopen op uw 4K-televisie.

televisie schoonmaken
Lees ook: Op deze manier kunt u uw televisie schoonmaken, zonder strepen of beschadigingen

Wat kunt u ertegen doen?

Om de kans dat u achterloopt zo klein mogelijk te maken, kunt u het beste via de televisie kijken en dan bij voorkeur ‘gewoon’ via het kastje van uw televisieprovider. Als u de wedstrijd via een Chromecast of op een ander apparaat kijkt, zoals uw tablet of telefoon, is vertraging onvermijdelijk. U kunt de vertraging hooguit beperken door de stream regelmatig te verversen, dan wel opnieuw op te starten. Soms vindt er namelijk een kleine hapering plaats, waarna u alleen maar verder achterloopt.

Als u weet dat de televisie van de buren achterloopt, kunt u daar rekening mee houden door iets ingetogener te juichen. U kunt ze ook een keer voor de gek houden door te juichen terwijl er geen goal is. En als het een probleem blijft dat de televisies niet gelijk lopen, kunt u de wedstrijd een keer samen kijken. Dat is niet alleen een handige oplossing voor de achterlopende TV, maar ook nog eens gezellig.

(Bron: AD, Telegraaf, NOS, Odido. Foto: Shutterstock)

Geef een reactie