koningin Máxima en Jorge Zorreguita

Vader koningin Máxima overleden

Jorge Zorreguieta, de vader van koningin Máxima, is in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires op 89-jarige leeftijd overleden. De vader van Máxima leed al lange tijd aan een vorm van non-Hodgkin lymfoom. De begrafenis vindt in besloten kring plaats. 

Jaren ernstig ziek

Jorge Zorreguieta was al jaren ernstig ziek. Vorige week kreeg hij daar nog een longontsteking bij. Hij was opgenomen in een kliniek in Buenos Aires. Koningin Máxima was afgelopen weekend in Argentinië om bij haar vader te zijn. Jorge is op dinsdagmiddag 8 augustus 2017 (16.30 uur lokale tijd) in de kliniek Fundaleu overleden in het bijzijn van koningin Máxima, zijn vrouw en zoon Martin.

Laatste bezoek aan Nederland

Op 27 april 2017 is Jorge nog in Nederland om de 50ste verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Na de feestelijkheden is hij met zijn vrouw Maria, het koninklijk gezin, prinses Beatrix en zijn eigen kinderen naar Salzburg gegaan voor een vakantie.

Begrafenis

Premier Rutte heeft namens het kabinet zijn medeleven overgebracht aan koningin Máxima en koning Willem-Alexander. “Ik wens hen, hun dochters en overige leden van de familie alle kracht en sterkte toe in deze moeilijke tijd”, zei Rutte.

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat koningin Máxima, koning Willem-Alexander en hun dochters, de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane, bij de begrafenis aanwezig zullen zijn.

(Bron: ANP/NOS)

Geef een reactie