the rolling stones

Tentoonstelling The Rolling Stones opent in Groninger Museum

De langverwachte tentoonstelling over The Rolling Stones wordt op 19 november 2020 officieel geopend middels een online evenement. Vanaf 20 november 2020 is de tentoonstelling te bezoeken voor publiek. 

Rolling Stones in Groningen

Na de drukbezochte tentoonstelling over David Bowie is het in Groningen opnieuw tijd voor een muzikale expositie. Dit keer draait het allemaal om The Rolling Stones, één van de allergrootste bands uit de popgeschiedenis en volgens velen de enige band die zich kan meten met The Beatles.

Nooit saai

In tegenstelling tot hun collega’s van The Beatles worden de leden van The Stones vaak afgeschilderd als wilde types. De geschiedenis van de band is immers doordrenkt van controversieel gedrag, drugsproblematiek, aanvaringen met justitie en optredens die lang niet altijd even soepel verlopen. Zo ook niet de show die zij in 1964 in het Kurhaus in Scheveningen geven, hun eerste optreden in ons land. De politie moet de show na 20 minuten al beëindigen.

Saai is het dus nooit rondom The Stones. ook niet op muzikaal vlak. Zij vinden zichzelf sinds de jaren 60 meermaals opnieuw uit en zijn nog steeds actief als band. Dat laatste valt over niet heel veel andere bands uit begin jaren 60 te zeggen.

Online opening

Op 19 november 2020 wordt de expositie, die The Rolling Stones – Unzipped heet, om 17.00 uur officieel geopend op de websites van het Groninger Museum en die van het Dagblad van het Noorden. Iedereen die om die tijd één van deze websites bezoekt ziet een voorproefje van de tentoonstelling en fragmenten uit een interview dat popjournalist Leo Blokhuis heeft met Mick Jagger, de zanger van de band.

Dit is er te zien

De dag erna, op de 20e, kunnen de eerste bezoekers de tentoonstelling bekijken. Zij zullen langs meer dan 400 items zien uit de persoonlijke collecties van de bandleden, zoals instrumenten, dagboeken en kostuums.

gitaren Keith Richards

Een aantal gitaren van Stones-gitarist Keith Richards.

Uiteraard ontbreken de nodige audio- en videofragmenten ook niet. Ook kunnen bezoekers een replica zien van de Londense flat waar Mick Jagger, Brian Jones en Keith Richards in 1962 intrekken nadat zij The Rolling Stones hebben gevormd.

Rolling Stones

De replica van een ruimte in de flat waar Mick Jagger, Keith Richard en Brian Jones in 1962 wonen.

Bezoeken

Lijkt het u leuk om de tentoonstelling te bezoeken? Dit kan tot 28 februari 2020. Elke zaterdag worden er nieuwe toegangskaartjes vrijgegeven op de website van het Groninger Museum.

 The Rolling Stones in Plaatwaarde

Onze lp-kenner Marjolein van Dam heeft in de platenrubriek plaatwaarde een aantal platen van The Stones getaxeerd.
Taxatie Their Satanic Majesties Request

Taxatie Exile on Main Street

Taxatie Sticky Fingers

(Bron: ANP, Groninger Museum)

Geef een reactie