Sint Maarten

Sint Maarten vieren in 2021 gaat door in aangepaste vorm

Sint Maarten gaat in 2021 wel weer door. Omdat het net als de Sinterklaasoptochten een jeugdactiviteit is en in de openlucht plaatsvindt, mogen kinderen dit jaar overal met een lampion op pad, om al liedjes zingend traktaties op te halen. Het advies is wel om dit in kleine groepjes te doen en gulle gevers wordt verzocht om voor voorverpakt snoep te kiezen.

Sint Maarten op coronaveilige manier

Elk jaar op 11 november wordt in delen van het land door kinderen met lampions snoep opgehaald tijdens Sint Maarten. In coronatijd is dit echter onder druk komen te staan. In 2020 is het daarom op veel plekken een jaartje overgeslagen, maar de verwachting is dat dit jaar weer meer kinderen lopen. Wilt u de kinderen die aan de deur komen graag iets geven, maar wel op een zo veilig mogelijke manier, dan hebben wij hieronder tips voor u, die wij vorig jaar voor u verzameld hebben:

  • Een visnetje gebruiken om het snoepgoed aan te reiken.
  • Het snoepgoed uitdelen via een lange stok, met daaraan bijvoorbeeld een bakje.
  • De zakjes snoepjes via een sjoelbak naar de kinderen schuiven.
  • Het snoep buiten plaatsen en op afstand van de deuropening blijven en eventueel een mondkapje dragen.
sint-maarten
Lees ook: 11 november: Sint-Maarten

Liever niet open doen?

Wilt u liever niet open doen, maar wel op een andere manier aandacht besteden aan Sint Maarten? Dan kunt u bijvoorbeeld de voordeur extra gezellig versieren met een windlicht of lampions. U kunt dan eventueel een papier voor het raam hangen dat u niet open doet, maar dat zingen welkom is. Op een tafel of op de grond kunt u een mand met voorverpakt lekkers zetten, zoals minireepjes, mandarijntjes of doosjes rozijnen. Of hang bij de deur of over het tuinpad een touw op met knijpers met zakjes snoep of andere verpakte traktaties. Zodat de kinderen zelf hun traktatie kunnen pakken.

(Bron: Nu.nl, archief)

Geef een reactie