Tante Iki, Sigrid Koetse

Sigrid Koetse in documentaire ‘Tante Iki’ bij MAX

Op dinsdag 22 februari 2022 zendt MAX 2Doc Kort: Tante Iki uit. In de documentaire staat acteur en grande dame van het Nederlandse theater Sigrid Koetse centraal. Filmmaker Wytse Koetse brengt haar opnieuw in de schijnwerpers.

Leven zonder applaus

Sigrid Koetse wint als actrice veel prijzen en wordt ‘grande dame’ van het Nederlandse theater genoemd. Het grootste deel van haar leven brengt zij door in de publieke belangstelling. Ze is altijd omringd door een menigte bewonderaars. Tegenwoordig brengt ze haar tijd door in haar Amsterdamse huis, worstelend met de stilte van het leven zonder applaus.

Sigrid Koetse

Herinneringen als troost

Filmmaker Wytse Koetse, de neef van Sigrid, brengt zijn opmerkelijke tante met 2Doc Kort: Tante Iki opnieuw in de schijnwerpers. Hij brengt in beeld hoe zijn tante vereenzaamt en haar dagen slijt achter de spreekwoordelijke geraniums. Sigrid memoreert het theater, dat veel voor haar betekend heeft. Deze mooie herinneringen vormen haar enige troost. Er ontstaat spanning tussen Sigrid en Wytse. Door deze confrontaties ontdekt Wytse waar Sigrid haar levenskracht vandaan haalt.

De documentaire 2Doc Kort: Tante Iki wordt uitgezonden op dinsdag 22 februari 2022 om 23.10 uur op NPO 2. 

Geef een reactie