landgoed

Serie In het hart van ons landgoed te zien bij MAX

In de serie In het hart van ons landgoed opent adellijke familie Van Verschuer de deuren van hun Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe. Het is een eeuwenoude, statige landgoed is al generaties lang familiebezit. In het hart van ons landgoed is onderdeel van het MAX-regioprogramma Noord-Zuid-Oost-West.

Toewijding

In de serie In het hart van ons landgoed krijgt de kijker een uniek en persoonlijk inkijkje in het bijzondere bestaan van de familie Van Verschuer. Frans baron van Verschuer en zijn vrouw Nathalie barones van Verschuer – de trotse eigenaren en beheerders van landgoed Mariënwaerdt – stellen hun levens liefdevol in dienst om het landgoed te behouden en ook weer over te dragen aan de volgende generatie. De veranderingen in de huidige, moderne tijd maken het uitdagend om de eeuwenoude tradities en gewoontes in stand te houden. Met veel toewijding en passie werkt de familie samen met zo’n 200 personeelsleden dagelijks aan het onderhouden en in stand houden van het bijzondere landgoed.

Wie komt u tegen?

Naast Frans en Nathalie wonen onder meer de oudere zus van Frans, Lotje (66) en de neef van Frans, Otto (34) op het landgoed. Nora (24), de oudste dochter van Nathalie en Frans, woont en studeert in Amsterdam, maar is ook vaak op het landgoed te vinden. Dit geldt ook voor huishoudster Pieta (82). Zij is sinds haar 15e werkzaam op het landgoed en werkt zodoende al 38 jaar als huishoudster voor Frans en Nathalie. Pieta heeft zelf ook 27 jaar op het landgoed gewoond en voelt zich nauw betrokken bij Mariënwaerdt.

Landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt

Omringd door prachtige natuur, bossen, boomgaarden en uitgestrekte weilanden ligt sinds 1129 middenin de Betuwe landgoed Heerlijkheid Mariënwaerdt. Dit landgoed van zo’n 1000 hectare is bijna net zo groot als Schiphol. Er zijn maar liefst 3 landhuizen, zeventien boerderijen en 37 rijksmonumenten.

Op 5 maart 2021 zijn Frans baron van Verschuer en zijn vrouw Nathalie barones van Verschuer te gast bij Tijd voor MAX, om te praten over deze serie. U ziet Tijd voor MAX elke werkdag rond 17.10 uur op NPO 1.

(Beeld: Nynke Brandsma)

Geef een antwoord