Duur 00:25
Gepubliceerd op 12 april 2021

Schrijf een brief aan de Koning

In 2020 is Koningsdag uitgeroepen tot ‘Woningsdag’, maar ook in 2021 ziet deze feestdag er anders uit dan we gewend zijn. De Koninklijke familie bezoekt dit jaar Eindhoven in aangepaste vorm. Iedereen wordt verder opgeroepen om zoveel mogelijk thuis te blijven. Maar omdat Koningsdag de dag van de verbinding is roepen de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV), in samenwerking met de ANBO en Omroep MAX, ouderen op om een brief aan de Koning te sturen: Post voor het paleis

Verbinding

Op Koningsdag vieren we de verbinding van alle inwoners in Nederland, de gezamenlijkheid, de solidaire samenleving. De verpersoonlijking van die verbinding en het gezicht van Nederland is de Koning. Daarom roepen wij dit jaar ouderen, vorig jaar waren dat de kinderen, op om voor Koningsdag brieven te schrijven aan de Koning.

Ervaringen van deze coronatijd

We zijn op zoek naar verhalen die de tijd tekenen waarin we zitten, op zoek naar de wijsheid, op zoek naar anekdoten, levenslessen, adviezen, mooie en minder mooie ervaringen van deze coronatijd. Verhalen die verbinden door herkenning, troost of plezier. De mooiste brieven bundelen we en bieden we aan de Koning aan, op Koningsdag. Lees meer over het initiatief Post voor het paleis op de website www.postvoorhetpaleis.nl.

TIP: doe het samen met uw (klein)kind. Of een kind waar u wel eens voor zorgt. Zodat de jeugd van nu leert van u en uw levenswijsheid, en u van de jonge generaties. Zo inspireren we elkaar.

Doet u mee?

Dan kunt u uw brief – bij voorkeur – mailen naar post@postvoorhetpaleis.nl of anders opsturen naar: Dick Steenks (secretaris Oranjebond), Kerkweg 11, 4424 NJ Wemeldinge. Graag met vermelding van uw naam, adres, telefoonnummer en leeftijd. Stel een brief op met maximaal 300 woorden en stuur het op voor 22 april 2021.

Als u meedoet, is het volgende van belang:

  • U heeft de geleverde inzending zelf geschreven en staat garant voor het auteursrecht op de geleverde tekst. Uw bijdrage is vrij van plagiaat, dus origineel en authentiek.
  • U geeft de Koninklijke Bond van Oranjevereniging (KBOV) toestemming om uw inzending openbaar te maken via postvoorhetpaleis.nl en eventueel later te verveelvoudigen in een publicatie.
  • Als uw verhaal uitgekozen wordt voor een schriftelijke publicatie, dan nemen we contact met u op.

Pieter Verhoeve, burgemeester van Gouda en voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV), vertelt over dit initiatief in Tijd voor MAX op 11 maart 2021.

Op 12 maart belt MAX-dj Daniel Dekker in zijn NPO radio 5-programma Lunch Lekker met Pieter Verhoeve. U hoort Lunch Lekker elke werkdag tussen 12.00 en 14.00 uur.

(Post voor het paleis is een actie van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) in samenwerking met ouderenorganisatie ANBO en Omroep MAX)

Geef een reactie