Rotterdam viert de stad!

De opening van de tentoonstelling De Aanval in Museum Rotterdam op 30 april 2015 is de start van Rotterdam viert de stad! Daarna volgen 15 maanden met activiteiten waarmee 75 jaar wederopbouw is herdacht en gevierd.  Meer dan 750.0000 mensen vierden dit feest mee.

De Trap

De grootste attractie is De Trap op het Stationsplein voor Rotterdam Centraal. De Trap leidt naar het dak van het Groot Handelsgebouw. De 14o treden tellende trap biedt toegang tot een spectaculair uitzicht over de wederopgebouwde stad. Maar liefst 368.611 bezoekers beklommen de trap ontworpen door architectenbureau MVRDV.

 Herdenken en vieren

De tentoonstelling  Aanval in de voormalige onderzeebootloods op het RDM-terrein in Heijplaat stond in het teken van de bommenwerper die de stad verwoestte. Ruim 65.000 mensen bezochten de tentoonstelling. De eerste periode van de viering stonden in het teken van herdenken. Sinds januari 2016 ligt het accent meer op de viering van de wederopbouw. Vrijwel alle musea en culturele instellingen deden daaraan mee. De activiteiten zijn in de week van 26 t/m 29 juli 2016 afgesloten met een vierdaags slotfeest in De Doelen.

(Bron: Rotterdam viert de stad!/ANP)

Geef een reactie