Roger Moore

Roger Moore (89) overleden

Acteur Roger Moore is overleden aan de gevolgen van kanker. Hij is vooral bekend van zijn rol als Sir Wilfred of Ivanhoe in de serie Ivanhoe en natuurlijk als James Bond. Hij speelt in totaal 7 keer de rol van de geheim agent. Moore is 89 jaar geworden.

James Bond

Moore begint in de jaren 50 met acteren. Van 1958 tot 1959 speelt hij de hoofdrol in Ivanhoe. De geboren Engelsman maakt naam voor zichzelf, maar pas echt wereldberoemd wordt hij dankzij zijn vertolking van James Bond. In 1973 kruipt hij voor de eerst in de huid van 007 (Bond’s bijnaam, red.) in de film Live or Let Die. De trailer van deze film ziet u hieronder.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

A view to a kill

In 1985 is hij voor het laatst op het witte doek te zien van Bond in de film A view to a kill. Dit is de trailer van deze film:

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Na James Bond

Nadat hij James Bond vaarwel heeft gezegd, blijft Moore acteren. Alle volgende films en series zullen nooit meer het succes van de Bond-titels evenaren. Ook nu nog werkte Moore aan nieuwe projecten.

Naast acteur, was Moore al meer dan 20 jaar ambassadeur van UNICEF. Dit met dank aan actrice Audrey Hepburn, die hem bekend maakte met de kinderrechtenorganisatie van de Verenigde Naties.

Geef een reactie