HEMA

Quiz: wat weet u over de jarige HEMA?

De HEMA is jarig! Op 4 november bestaat de winkel 95 jaar; hele generaties zijn opgegroeid met hun spullen. Wat weet u over dit bedrijf? Doe de quiz!

Beeld: ANP/Nationaal Archief

Geef een reactie

Reacties (3)

  Zoetekoekbakker says:

  Na 49 jaar dienst verband als banketbakker in het bedrijf HEMA. Heb ik een prachtig bedrijf stuk zien gaan, door het te verkopen aan buitenlands investeerders. Maar zoals altijd is het geld voor de top belangrijker. Als de HEMA onder de paraplu van de BIJENKORF gebleven was, zoals het begonnen was , dan was het nu in deze tijd nog steeds een goed en solide sociaal bedrijf dat gedragen en groot gemaakt is door het personeel. Want elk personeel lid uit die tijd beschouwde de HEMA als een klein beetje van zich zelf, hele families werkte er toen in het bedrijf, en men was bereid om een hoge inzet te doen, en hadden daar heel veel energie en investering van hun zelf er voor over.
  Maar de directie en investeerders uit de latere tijd dachten dat zij de HEMA groot gemaakt hadden ,door te investeren in het buitenland en het te verkopen voor het grote geld. Maar de investering maatschappij hebben het tot op het bot leeg getrokken, en toen als oud vuil op de markt gegooid. Alle mooie bedrijven van Nederlandse afkomst zijn allemaal ten gronden gericht en verkocht aan investeerders die alleen maar erop uit zijn op winst bejag. De HEMA winkels zijn nog steeds een begrip in deze tijd voor de burgers, alleen heeft het niet meer de glans van een mooi gezond bedrijf. Want na de zoveelste keer verkocht te zijn ben ik benieuwd of de huidige koper er weer een mooi en gezond bedrijf van wil en al maken.

  treurwilg says:

  Hema is niet meer de Hema van vroeger. Vooral het restaurant is voor de standaard klant. Als je even afwijkt van iets wat je niet kunt eten, dan kost het moeite om het voor elkaar te krijgen terwijl er wel alternatieven zijn.
  Altijd die harde broodjes waar je met je kunstgebit niet in kunt happen. Als je het vraagt ontstaat er een discussie. Zo was er van de week geen thee naturel. Smaakjes kan ik niet verdragen. Ik moest het met een glas water doen uit de kraan.

  Jojo52 says:

  Het is gegaan met de HEMA zoals met de politiek: uitverkoop aan het grote geld. Tegenwoordig draait alles daar om. Jammer maar helaas….