Politiekoor Twente brengt ode aan Tom Parker

Het Politiekoor Twente bestaat in 2016 maar liefst 70 jaar. Dit jubileum laten zij niet onopgemerkt voorbij gaan. Onder de titel Een ode aan Tom Parker geeft het koor op zaterdag 29 oktober een speciaal concert in het Muziekcentrum in Enschede.

Enschede’s Politie Mannenkoor

Het koor is in 1946 opgericht onder de naam Enschede’s Politie Mannenkoor. In december van dat jaar hebben zij hun eerste optreden. Met maar weinig geld en middelen kent het koor een moeizaam begin, maar al snel verovert het een vaste plaats in Enschede en omstreken. Het Politiekoor Twente staat sinds 1989 onder leiding van Henk Kleinmeijer, een muzikale duizendpoot. Politiekoor Twente bestaan uit 30 leden. Ze hebben 6 1e tenoren, 7 2e tenoren, 7 baritons en 6 bassen. Daarnaast beschikken zij over een eigen combo die hen begeleiden.

Laatste concert Henk Kleinmeijer

Voor het jubileumconcert is het eigen combo uitgebreid met 3 extra blazers. Het dubbelmannenkwartet Dubbel4U is ook van de partij. Speciaal voor deze gelegenheid voegen zich ook 3 Twentse solisten toe aan het gezelschap: Rebecca Nagel en Katiuscia Principato en Mark Stouwdam. Zij brengen 2 nummers van Tom Parker ten gehore. Voor dirigent Henk Kleinmeijer is dit zijn laatste concert, hij stopt na 27 jaar als dirigent. De nummers voor het combo en de 3 solisten komen van zijn hand. Aan het einde van het concert wordt hier door het koor speciale aandacht aan besteed. De presentatie van deze jubileumavond is handen van Jan Slagter.

Het speciale concert is op zaterdag 29 oktober 2016 in het Muziekcentrum Enschede. Meer informatie over kaarten kunt u stellen op: esbe@hetnet.nl of bel: 06-49647370. Het koor treedt donderdag 20 oktober 2016 op in Tijd voor MAX.

Geef een reactie