Evergreen Top 10000

Opent u dit jaar de stemweek van de Evergreen Top 1000?

Er kan weer bijna gestemd worden voor de Evergreen Top 1000 van NPO Radio 5 en u maakt kans om de stemweek te openen! Wat u hiervoor moet doen? Wekker-Wakker-Weekend!-presentator Jan Rietman legt uit.

Kun je vertellen hoe mensen kans kunnen maken om de stemweek te openen?
“We gaan voorafgaande aan de stemweek op zoek naar persoonlijke verhalen van de luisteraar bij bepaalde nummers die zij graag in de Evergreen Top 1000 willen terugzien. Zij kunnen die insturen van 29 oktober tot 2 november. Ik bekijk elke dag de nieuwe inzendingen en kies het mooiste, meest bijzondere verhaal uit als dagwinnaar. Het maakt niet uit wat voor een verhaal het is; het mag een mooi persoonlijke verhaal zijn, maar bijvoorbeeld ook een muzikale herinnering. Op 3 november kies ik in Wekker-Wakker-Weekend! uit alle dagwinnaars de uiteindelijke winnaar. Hij of zij mag de stemweek officieel openen én de eerste stem uitbrengen.”

Waar ga je precies op letten bij het selecteren van de verhalen?
“Niet specifiek op bepaalde aspecten. Ik kijk per dag welk verhaal het meest bijzonder is en mij het meest raakt. Dat verhaal wint.”

Welke verhaal bij welke evergreen zou je zelf insturen als je mee zou mogen doen?
“Ik zou Last Resort van Eagles insturen. Het is allereerst een prachtig liedje over hoe Amerika in elkaar zit en doet me denken aan de tijd dat ik zelf in dat land woonde. Dat is nu zo’n 4 jaar geleden. Ik heb in Sarasota (Florida, red) en Nashville (Tennessee, red) en daar veel geleerd, ook op muzikaal gebied. Echt een geweldig land, waar ik mooie herinneringen aan bewaar.”

Zelf een verhaal insturen

Verhalen bij evergreens insturen kan vanaf 29 oktober via de website van NPO Radio 5. Stemmen op de Evergreen Top 1000 begint op 3 november 2018. De Evergreen Top 1000 editie 2018 is van 26 tot en met 30 november te horen op NPO Radio 5.

Geef een reactie