Duur 00:00
Gepubliceerd op 21 juli 2018

Nijmeegse Vierdaagse 2018: wandeldag 4

Het grootste wandelfestijn van Nederland barst op 17 juli 2018 los in Nijmegen. We hebben het natuurlijk over de Nijmeegse Vierdaagse. Tijdens de 102e editie volgen wij de ervaren Vierdaagse-wandelaar Fred. Vanaf begin tot eind doet hij verslag in woord en beeld.

De Nijmeegse Vierdaagse 2018 zit erop! Onze eigen vierdaagseverslaggever Fred is er voor de 17e keer in geslaagd om de tocht uit te lopen. Hieronder zijn verslag in woord. Bovenaan dit artikel ziet u zijn videobijdrage.

Wandelen door de brandende zon

“Vrijdag 20 juli aan de start voor de finaledag, het is werkelijk om gevlogen. Over de lange Heyendalseweg lopen we voor d e3e keer Nijmegen uit. Gedeeltelijk langs de Haterdse Vennen naar Overasselt. Hier doen we de soep-rust en daarna draaien we met een grote bocht het dorp uit en gaan de slingerende maasdijk op. Hier brand het zonnetje al volop en het is weer erg warm.

We besluiten het wandeltempo wat op te voeren om maar gauw de warme dijk te overbruggen, een beetje weg uit de brandende zon. Rond kwart over 11 is Heumen bereikt en ook hier pakken we vijftien minuten rust.

Feestelijke intocht

Weer 45 minuten later hebben we in Malden het huisadres van één van onze wandelvrienden bereikt. Hier wachten we op al onze wandelmaatjes van de verschillende afstanden om vervolgens aan de feestelijke intocht te beginnen. Wat een feest en weer rijen dik publiek langs de route die ons joelend binnenhalen. Samen met de detachementen van het Engelse leger lopen we op marsmuziek langs de tribunes. De finishvlag inzicht! Glimlachend neem ik mijn 17e speldje in ontvangst. Daarna hebben we allemaal nog feest gevierd op het grote evenementenplein en elkaar kunnen feliciteren. De Vierdaagse zit er weer op.

Een 18e keer?

Of er een 18e voor mijn komt zal de tijd uitwijzen, maar als volgend jaar de aanmeldingsprocedure gaat beginnen zal het ook bij mijn wel weer gaan kriebelen.”

Feestvreugde onderweg

Naast filmpjes en tekst,  stuurde Fred ons ook wat foto’s toe. Die ziet u hieronder

afstand tot finish

Onderweg wordt aangegeven hoe veel kilometer de wandelaars nog moeten.

fred2

De feeststemming zit er goed in bij Fred.

fred1

Die Vierdaagse lopen doe je natuurlijk niet alleen. Fred met zijn wandelvrienden.

Meer van Fred

Freds verslagen van de andere dagen gemist? Geen zorgen!

Maak kennis met Fred

Freds verslag van wandeldag 1

Freds verslag van wandeldag 2

Freds verslag van wandeldag 3

(Bron: ANP)

Geef een reactie