Duur 00:00
Gepubliceerd op 19 juli 2018

Nijmeegse Vierdaagse 2018: wandeldag 2

Het grootste wandelfestijn van Nederland barst op 17 juli 2018 los in Nijmegen. We hebben het natuurlijk over de Nijmeegse Vierdaagse. Tijdens de 102e editie volgen wij de ervaren Vierdaagse-wandelaar Fred. Vanaf begin tot eind doet hij verslag in woord en beeld.

Het is alweer tijd voor de 2e wandeldag. Niet Freds meest favoriete dag tijdens de Vierdaagse, maar hij houdt de moed er absoluut in.

Zwaarste dag

“Vandaag de dag naar Wijchen. Het belooft opnieuw een droge en warme dag te worden. Zolang ik deelneem aan de Vierdaagse vind ik dit de zwaarste dag met vervelende lange stukken asfalt. De route gaat meteen vanaf het startterrein langs de gebouwen en terreinen van de Radboud Universiteit. Via de Hatertse brug bereiken we het bosgebied nabij de Berendonk, de eerste 8 kilometer zitten erop als ik met mijn wandelmaat Rinus pauze neem.

Wijchen en Alverna

Na 13 kilometer bereiken we Alverna. Hier wordt elk jaar een brug over de weg gebouwd waarop een dweilorkest een serenade voor de passerende wandelaars speelt. Om 12.30 is Wijchen bereikt, midden in het dorpscentrum komen alle afstanden bij elkaar en langs de route staat het rijen dik met publiek.

Vervelendste stuk

Vlak voor we Wijchen uitlopen, nemen we nog een korte rust. Hierna komt er voor mij het vervelendste stuk van de dag een dikke 5 kilometer over een brede asfaltweg waar het wandellegioen vol in de zon loopt. Na een lange dijk is Beuningen bereikt. Links en rechts weer vrolijk publiek langs de kant. Ik begin weer te glimlachen, want het -in mijn ogen- vervelendste stuk zit erop.

Gekte op Roze Woensdag

Na Beuningen komen we over de sluis van Weurt Nijmegen weer binnen. Langs de kermis op de Waalkade gaat het vervolgens dwars door het stadscentrum. Daar staat de boel echt op zijn kop door de honderden toeschouwers langs de route. Het is Roze Woensdag en bijna iedereen op het grote plein die ons wandelaars aanmoedigt is in roze gekleed. Er is zelfs een opstopping en schuifelend komen we het centrum door. Vlak na 16.00 heb ik de finish bereikt, op tijd binnen! Morgen meer met een verslag van dag 3.”

Na de finish gaat Fred nog even langs de barometer, die u ook al kunt zien in zijn verslag van de aanmelddag.

Fred heeft ook een videoverslag gemaakt van de 2e loopdag. Die ziet u bovenaan deze pagina. Zijn verslag van wandeldag 1 nog niet gezien? Dat kunt u hier bekijken.

Geef een reactie