Mascha de Rooij maakt podcast Aan de zijde van de Prins

Nieuwe podcastserie: MAX volgt geheimzinnige traditie en schaduwwereld van carnaval in Breda

Eens per 3 jaar wordt de meest eervolle functie van Breda vergeven: Prins Carnaval. Wat veel mensen niet weten, is dat deze persoon al langer dan een jaar in het diepste geheim en recht onder de neus van heel Breda wordt klaargestoomd. In de podcastserie Aan de zijde van de Prins volgt de Bredase MAX-presentatrice Mascha de Rooij dit geheimzinnige proces: van selectie tot carnaval. Deze beelden lichten een tipje van de sluier op. Nooit eerder zijn media onderdeel gemaakt van het grootste geheim van onder de rivieren. Tot nu. De vijfdelige podcastserie Aan de zijde van de Prins is te beluisteren via de gratis NPO Luister-app

Import-Brabander

Mascha de Rooij woont al jaren in Breda. Bier, feestmuziek, verkleedpartijen: als import-Brabander krijgt Mascha het carnavalsfeest maar zijdelings mee. Totdat ze per toeval ontdekt dat achter het carnavalsfeest van de hossende meute in februari, een onbekende wereld schuilgaat. Het hele jaar door wordt in het grootste geheim het carnavalsspel gespeeld, recht onder de ogen van grotendeels onwetende Bredanaren. Het selecte groepje spelers is fanatiek en speelt het spel ten koste van alles. De inzet is hoog: macht, trots, eer, vertrouwen en politiek.

Geheime genootschap

In 2023 besluit Mascha de Rooij de stoute schoenen aan te trekken. Ze wil onderdeel worden van het geheime genootschap en weten hoe de selectie en het klaarstomen van een nieuwe prins in zijn werk gaat. Mascha benadert Chef Protocol. Dit is de man die de carnavalstouwtjes strak in handen heeft en toegang heeft tot de, voor de rest van de stad onbekende, selectiecommissie. Wat Mascha op dat moment nog niet kan vermoeden, is dat wie onderdeel is van het carnavalscomplot, óók onderdeel is van het spel.

Aan de zijde van de Prins

Aan de zijde van de Prins is een spannende verhalende podcastserie over de wereld achter carnaval in Breda. Wie heeft er eigenlijk écht de touwtjes in handen rondom de carnavalstraditie? Welke personages en functies zijn er naast en rondom Prins Carnaval en waarom is er eigenlijk geen Prinses Carnaval? Wat doet het met een prins en zijn gezin om voor een aantal jaar de bekendste Bredanaar te zijn en hoe word je dat eigenlijk; Prins Carnaval?

De podcast Aan de zijde van de Prins is nu te beluisteren via de gratis NPO Luister-app.

(Foto: © MAX/Stijn Ghijsen)

Geef een antwoord