Denkend aan Holland

Nieuw seizoen Denkend aan Holland en webserie Aandenken aan Holland

In het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland, hét zomerse programma van MAX, ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin ons mooie Nederland vanaf het water. In de 1e aflevering van dit 3e seizoen maken Janny en André een tocht door onder meer de Zaanstreek. Nieuw dit seizoen is de webserie Aandenken aan Holland, waarin Janny teruggaat naar de vaarroutes om culinaire souvenirs te vinden. Janny en Andrés avonturen zijn vanaf maandag 23 augustus te zien rond 21.25 uur bij MAX op NPO 1.

Op pad met de Pollux

De 1e tocht van het nieuwe seizoen begint in Amsterdam aan het IJ. André en Janny gaan op zoek naar hun boot: de Pollux. Op de plek waar Janny dacht dat ze moesten zijn, ligt wel een héél grote boot. Ze zijn beland bij de werf van de wereldberoemde Nederlandse superjachtbouwers. Als het misverstand is rechtgezet vindt het duo hun wat handzamere boot iets verderop en kunnen ze vertrekken. Deze tocht gaat door de Zaanstreek, Nederlands oudste industriegebied waar niet alleen de Hollandse scheepsbouw is begonnen, maar waar ook de bakermat van de Nederlandse voedselindustrie ligt.

André en Janny varen over de Voorzaan door Zaandam, slechten de monumentale Hondsbossche sluis, bewonderen de prachtige oude fabriekspanden van al die bekende oude Nederlandse voedselfabrikanten en maken verse Spaanse worst. Ze varen vervolgens langs de Zaanse Schans en bewonderen de oude molens en Zaanse huisjes. De volgende dag varen André en Janny naar het prachtige landelijke voormalige walvisvaardersdorp De Rijp en stappen ze over op een wel heel modern watervoertuig. In de oogverblindende Eilandspolder helpen ze met schapen scheren. Hun tocht eindigt aan de steiger van het bijzondere en idyllische eilandje De Woude, waar 150 mensen wonen en waar je alleen per boot kunt komen.

Webserie: Aandenken aan Holland

Nieuw dit jaar is de webserie Aandenken aan Holland. In Aandenken aan Holland gaat Janny van der Heijden terug naar de vaarroutes uit de 4 afleveringen van Denkend aan Holland. Op de routes gaat ze opzoek naar culinaire souvenirs uit de omgeving. In de 1e aflevering, waarin de Zaanstreek centraal staat, gaat Janny vissen op rivierkreeftjes. De kreeftjes zijn een plaag in de binnenwateren en moeten daarom worden bestreden. Ook zijn ze hartstikke lekker, dus waarom eten we ze dan niet op?

Over Denkend aan Holland

In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze eropuit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Denkend aan Holland (4 afleveringen), vanaf maandag 23 augustus, elke week rond 21.25 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Reactie

  1. Simone H says:

    Heel erg leuk om Janny en André door de Zaanstreek te zien varen en het gekeuvel te horen. Mooie boot, maar trek op t open water die stootwillen even naar binnen!