Duur 04:20
Gepubliceerd op 23 augustus 2021

Aandenken aan Holland: vissen op rivierkreeftjes

In het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland ontdekken Janny van der Heijden en André van Duin ons mooie Nederland vanaf het water. In de 1e aflevering maakt het duo een tocht door de Zaanstreek. Nieuw is de webserie Aandenken aan Holland, waarin Janny teruggaat naar de vaarroutes om culinaire souvenirs te vinden: deze week vissen op rivierkreeftjes. 

Zaanstreek

Deze 1e tocht van het nieuwe seizoen begint in Amsterdam, aan het IJ. De tocht gaat door de Zaanstreek. Janny en André varen door Zaandam, slechten de monumentale Hondsbossche sluis, bewonderen de prachtige oude fabriekspanden en maken verse Spaanse worst. Ook bekijken ze de Zaanse Schans, de oude molens en Zaanse huisjes. Op dag 2 varen Janny en André naar het voormalige walvisvaardersdorp De Rijp. Daar stappen ze over op een heel modern watervoertuig. De tocht eindigt aan de steiger van het idyllische eilandje De Woude, waar 150 mensen wonen en waar je alleen per boot kunt komen.

Aandenken aan Holland: rivierkreeftjes

Janny van der Heijden gaat in Aandenken aan Holland op zoek naar culinaire souvenirs uit de omgeving. In de 1e aflevering, waarin de Zaanstreek centraal staat, gaat Janny vissen op rivierkreeftjes. De kreeftjes zijn een plaag in de binnenwateren en moeten daarom worden bestreden. Ook zijn ze hartstikke lekker, dus waarom eten we ze dan niet op? Het antwoord krijgt u in de video bovenaan de pagina.

Denkend aan Holland, 4 afleveringen, is te zien vanaf 23 augustus 2021 om 21.25 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer