Nieuw bij MAX: Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld

MAX zendt vanaf zondag 2 juli 2023 de documentaireserie Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld uit. In 6 afleveringen worden 6 rivierreizen gemaakt in Europa, Canada en de Verenigde Staten. Elke rivier heeft prachtige kenmerkende landschappen en verhalen van mensen die aan de rivier wonen en werken. Het programma is ingesproken door Huub Stapel.

De mooiste rivieren ter wereld

Er is geen beter perspectief op de wereld dan vanaf een boot op een rivier, terwijl deze zich zachtjes een weg baant door adembenemende landschappen. In Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld neemt Huub Stapel de kijker mee op reis en voorziet de beelden van commentaar. Prachtige landschappen en bijzondere verhalen passeren de revue. Zo gaan de tochten langs en over de rivier de Spey in Schotland. Ook over de Moezel in Duitsland, de Hudson in de Verenigde Staten, de Shannon in Ierland, de Po in Italië en de Niagara Rivier in Canada.

Rivier de Spey in Schotland

De mooiste rivieren start in de Cairngorms, een indrukwekkende bergketen in de oostelijke Hooglanden van Schotland. Hier onderzoeken 2 rivierbiologen de zalmpopulatie. De tocht gaat verder per kano, langs het atmosferische Loch Insh, waar zwemmers het koude ochtendwater trotseren. Vervolgens gaat de reis naar het Rothiemurchus-bos. Daar wordt duidelijk hoe de enorme dennen zijn gekapt en stroomafwaarts werden getransporteerd met behulp van 4000 jaar oude boten. De reis eindigt ten slotte in Spey Bay, waar de rivier uitmondt in de Noordzee.

De documentaireserie Reizen langs de mooiste rivieren ter wereld is te zien vanaf zondag 2 juli 2023 om 18.20 uur bij MAX op NPO 2. 

(Foto: MAX)

Geef een reactie