Nederlandse mobiele netwerken presteren goed

Nederlandse mobiele netwerken leveren goede prestaties. Die conclusie trekt onderzoeksbureau P3. De 4 grootste operators doen het heel goed in vergelijking met andere landen.

Koploper in Europa

T-Mobile is koploper in heel het onderzoek en behaalde de hoogste score tot nu toe. Maar ook KPN, Vodafone en Tele2 leveren buitengewone prestaties. Al deze Nederlandse providers hebben zich in bijna alle disciplines verbeterd. “De resultaten van onze test in Nederland laten zien dat de Nederlandse operators de Europese netwerken overtreffen op het gebied van stabiliteit, kwaliteit en prestatie”, aldus Hakan Ekmen van onderzoeksbureau P3.

Drive-test

De laatste 12 maanden werd onderzoek gedaan in onder andere Spanje, Duitsland en de Verenigde Staten. Nederland kwam als winnaar uit de bus. Het onderzoek bestond uit een zogenaamde drive-test waarbij 4 meetauto’s in totaal 7600 kilometer aflegden. De metingen vonden plaats in grote steden, kleinere plaatsen en verbindingswegen. Tijdens de test kwam het opzetten en verbreken van een verbinding, het browsen naar websites, maar ook het afspelen van YouTube video’s aan bod.

Bent u te spreken over de prestaties van uw provider?

Geef een reactie

Reactie

  1. Tom Lensink says:

    Het is weer typisch doordrijven van een absoluut waardeloze wetgeving die Sander Dekker moet de geschiedenis eens nagaan.Wij kijken thuis nooit naar de commerciele omroep 10 minuten en dan weer reclame van 5 minuten en deze omroepen maken toch absoluut niet de programma’s die de publieke omroepen maken. Een referendum zou misschien een goed idee zijn Ga vooral door met ageren tegen Sander Dekker. Be dankt D66 en Groenlinks en de hele fijne PvdA waardeloze zooi