Beiroet

Nationale Actiedag voor slachtoffers explosie Beiroet

Op 14 augustus 2020 wordt er in ons land een Nationale Actiedag georganiseerd om geld op te halen voor de slachtoffers van de explosie in de Libanese hoofdstad Beiroet. De betrokken hulporganisaties vereniging zich in Giro555 en vragen de gehele dag via verschillende kanalen en media aandacht voor de situatie aldaar.

Aangepaste actiedag

De Nationale Actiedag voor Beiroet zal er door de coronacrisis anders uitzien dan voorgaande vergelijkbare projecten. Heel veel van de activiteiten zullen online plaatsvinden, maar er wordt wel een klein mediacentrum in Hilversum geopend dat ook toegankelijk is voor publiek. De actie wordt onder meer gesteund door de NPO, RTL, Talpa Networks en Facebook. Deze bedrijven zullen gedurende dag geregeld aandacht besteden aan de Nationale Actiedag via hun kanalen. NPO Radio 5 besteedt ook aandacht aan de actiedag. Er wordt elk uur geschakeld met het mediacentrum waar MAX-dj Henkjan Smits verslag doet. Zijn bijdrages zijn tot 18.00 uur te horen op de zender.

Geld inzamelen

Uiteraard is het doel van de actie om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de explosie en hulptroepen die hen proberen te helpen. Iedereen die dit wil kan het bedrag naar keuze overmaken naar giro 555. Uiteraard hoeft u niet tot 14 augustus te wachten met het geven van geld; dit kan nu ook al.

2.700 ton explosieven

In de Libanese hoofdstad Beiroet ontstaat op 4 augustus 2020 een brand vlakbij een opslag waarin 2.700 ton van de explosieve stof ammoniumnitraat ligt opgeslagen. Uiteindelijk ontploft het ammoniumnitraat en ontstaat er zodoende een enorme ontploffing die een deel van de stad in puin legt. Hierbij raken duizenden mensen gewond en raken tienduizenden gezinnen dakloos.

beiroet

Verwoeste straat in Beiroet

Om ervoor te zorgen dat zij de zorg krijgen die zij nu nodig hebben is veel geld nodig, waarvan Giro555 een deel hoopt op te halen. Op de video hieronder ziet u beelden van de ontploffing.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

(Bron: ANP, Nu.nl, RTL, NPO)

Geef een reactie