Giro555 voor Turkije en Syrië

Nationale Actiedag Giro555 voor hulp aan slachtoffers Turkije en Syrië

Op woensdag 15 februari 2023 is de Nationale Actiedag voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. De publieke en commerciële radio- en televisiezenders komen samen in actie. Beeld & Geluid in Hilversum is voor 1 dag het actiecentrum van Giro555. Vanuit het actiecentrum worden programma’s gemaakt en het belpanel beantwoordt de hele dag telefoontjes om donaties in ontvangst te nemen. De actiedag heeft maar 1 doel en dat is zoveel mogelijk geld inzamelen voor noodhulp aan Turkije en Syrië. 

Actiedag op radio en tv

Radiozender NPO FunX trapt woensdag om 5.55 uur de Nationale Actiedag Giro555 af in Beeld & Geluid en is de hele dag de nationale actiezender. Ook andere radiozenders doen mee aan de actiedag, namelijk: QMusic, Radio 538, Radio 10, Radio Veronica, Sky Radio en de NPO-radiozenders.

’s Avonds om 20.30 uur wordt er het gezamenlijke programma Help Slachtoffers Aardbeving, uitgezonden van NPO 1, RTL 4 en SBS6. Daar doen Hila Noorzai, Wendy van Dijk en Herman van der Zandt verslag van het verloop van de actie en interviewen zij bekende Nederlanders in het belpanel. In de studio is de presentatie in handen van Chantal Janzen. Jeroen Pauw en Eva Jinek voeren de gesprekken aan tafel. Fidan Ekiz is tafeldame. Alle televisiezenders besteden de gehele dag aandacht aan de nationale actie. Rond 22.15 uur wordt de eindstand van den Nationale Actiedag verwacht.

Doneren voor Giro555

De hele dag zit in Beeld & Geluid een belpanel om donaties aan te nemen voor Giro555: telefoonnummer 0800 – 11 12 (gratis). Doneren is de dagen na de Nationale Actiedag ook nog mogelijk. Het geld is onder andere dringend nodig voor onderdak, medische hulp, eten en drinken. Daarnaast zijn ook hulpgoederen als medicijnen, warme kleding en dekens nodig. Op de site van de NOS is te lezen waar het geld van de actie naar toe gaat.

MAX Maakt Mogelijk komt in actie en support het hulpteam van Project Hope. Kijk hier wat u nog meer kunt doen.

De landelijke actiedag Giro555 is op woensdag 15 februari op de radio en tv te horen en zien van 05.55 tot 23.00 uur op de diverse radio- en tv-zenders. 

Opbrengst bijna 89 miljoen

De Nationale Actiedag Giro555 heeft 88,9 miljoen euro opgebracht. Dat is woensdagavond 15 februari aan het einde van de speciale uitzending bekendgemaakt. ,”Het is overweldigend hoeveel geld er gegeven is door heel Nederland”, aldus actievoorzitter Michiel Servaes. Op de site van de NOS is te lezen waar het geld van de actie naar toe gaat.

Doneren kan nog steeds op Giro555.nl 

(Foto: ANP)

Geef een reactie