Peter R. de Vries

Misdaadverslaggever Peter R. de Vries (64) overleden

Peter R. de Vries heeft de aanslag op zijn leven vorige week dinsdag 6 juli 2021 in Amsterdam niet overleefd. Hij is in het bijzijn van zijn geliefden overleden in het ziekenhuis. De Vries is 64 jaar geworden.

Aanslag

Op dinsdagavond 6 juli 2021 om 19.30 raakt De Vries bij een schietpartij in Amsterdam zwaargewond. Het schietincident heeft plaatsgevonden in de Lange Leidsedwarsstraat, vlakbij de studio van RTL Boulevard waar De Vries die avond verslag doet. Op weg naar de parkeergarage, vlak bij het Leidseplein, wordt hij 5 keer onder vuur genomen. Sindsdien lag hij zwaargewond in het ziekenhuis. Niet lang na de aanslag op De Vries zijn 2 verdachten aangehouden. Het onderzoek over de aanslag is nog in volle gang.

De verklaring van de nabestaanden van Peter R. de Vries:

“Peter heeft geknokt tot het einde, maar heeft de strijd niet kunnen winnen. Hij is omringd door de mensen die hem liefhebben, overleden. Peter heeft geleefd naar zijn overtuiging: ‘On bended knee is no way to be free’. We zijn onnoemelijk trots op hem en tegelijkertijd ontroostbaar.

De familie, partner en naasten willen zijn overlijden in alle rust verwerken en wij vragen iedereen met klem om dat te respecteren. Verdere informatie over hoe het afscheid van Peter zal verlopen en wat daarbij de wensen van de familie en zijn partner zijn, volgt wanneer hierover is besloten.”

Tanja Groen

Dinsdag 13 juli was een speciale uitzending te zien, Breng Tanja Thuis: Tijd voor MAX Special, voor een inzamelingsactie voor Stichting De Gouden Tip. De stichting is een initiatief van Peter R. de Vries om geld in te zamelen voor de gouden tip om de vermiste Tanja Groen weer thuis te brengen. Het streven was om een miljoen binnen te halen. Er kwam veel meer binnen waardoor ook andere zogeheten coldcases geholpen kunnen worden.

Vrijdag 16 juli 2021 zendt MAX de TV Monument Special: Peter R. de Vries uit om 20.30 uur op NPO 1. 

(Bron: RTL Nieuws, archief)

Geef een reactie