Peter R. de Vries

TV Monument Special: Peter R. de Vries

Omroep MAX zendt naar aanleiding van het overlijden van Peter R. de Vries de TV Monument Special: Peter R. de Vries uit op vrijdag 16 juli 2021 op NPO 1.

Laatste interview

In de TV Monument Special: Peter R. de Vries spreekt Han Peekel met Peter R. de Vries. Het is, achteraf gezien, het laatste interview dat Peter zal geven.

De rol van televisie en onopgeloste zaken

De aanleiding van het interview is het nog niet uitgezonden vierluik 70 jaar televisie: Je Beste Vriend, waarin Han Peekel met prominente Nederlanders het medium televisie bespreekt. Peter R. de Vries vertelt aan Han Peekel onder andere dat televisie voor hem heel belangrijk was en dat dit een podium gaf aan de zaken waarin hij zich vastbeet. Ook vertelt hij over de rol die deze onopgeloste zaken in zijn leven speelden, en de emoties die dat bij hem teweeg brachten.

Het laatste interview met Peter R. de Vries vond plaats op vrijdag 25 juni 2021.

TV Monument Special: Peter R. Vries is te zien op vrijdag 16 juli 2021 om 20.30 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

  1. Sanny Klingler says:

    Wat een ongelofelijk en heftig gebeuren. We kennen Peter “alleen maar” van de t.v. Ik weet nu dat dit een een band kan scheppen. Hoewel ik meteen na de aanslag al had gezegd dat overleven voor hem weleens zwaar zou kunnen uitpakken maar ik schrok gisteren toch nog toen het nieuws er was. Je krijgt het gevoel van een klap in je gezicht. Laat niemand me ooit zeggen dat dit niet erg is want die krijgt het met mij aan de stok. Ik hoop dat er nog iemand zal opstaan die in de stijl van Peter zijn werk kan voortzetten en dat er misschien meer mensen blijken te zijn die oude zaken weer gaan oppakken.
    Ik zou dat geweldig vinden als nagedachtenis aan Peter en als toekomst voor Nederland. Het is triest dat hij er zijn leven voor moest geven maar dat is waar hij bewust voor heeft gekozen. Ook dat moeten we respecteren. Hij bracht geen anderen in gevaar!
    Ik denk dan ook niet dat er mensen een schuldgevoel moeten krijgen over “niet voldoende bewaking”. Peter was een wijs mens en wist waarvoor hij koos en kende de risico’s waar hij nu slachtoffer van is geworden.
    Adieu Peter R, we missen je!