Film The Father

Met Oscar bekroonde film The Father te zien bij MAX

MAX zendt op 7 januari 2024 de film The Father uit. In de film woont Anthony bij zijn dochter Anne in een comfortabel appartement in Londen. Wanneer Anne verhuist naar Parijs, moet ze een nieuwe verzorgster voor haar vader zoeken. Anne weet ergens wel dat ze voor haar eigen rust moet kiezen, maar hoe laat ze haar eigen vader los?

Proces dementie

Anthony Hopkins (Anthony) en Olivia Colman (Anne) spelen de sterren van de hemel in The Father. Deze met Oscar bekroonde film gaat over het proces van de ziekte dementie en hoe moeilijk dit kan zijn voor zowel de patiënt als de naasten. Vader Anthony raakt steeds meer in de war en begint de grip op de realiteit te verliezen.

Over The Father

De film is gebaseerd op het toneelstuk La Père van Florian Zeller. Florian Zeller verfilmde zelf zijn toneelstuk en won er in 2021 een Oscar mee. Hoofdrolspeler Anthony Hopkins won de Oscar voor beste acteur met zijn portret van vader Anthony. De film is in Nederland ook te zien geweest als theatervoorstelling met Hans Croiset in de rol van vader en Johanna ter Steege als dochter Anne.

De film The Father is te zien op zondag 7 januari 2024 om 21.40 uur bij MAX op NPO 1.

Geef een reactie