matthaus passion

MAX zendt registratie van de Matthäus Passion onder leiding van Ton Koopman uit

MAX zendt op zondag 28 maart de Matthäus Passion uit. De integrale registratie van de Matthäus Passion van Bach wordt ten gehore gebracht door het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir onder leiding van dirigent Ton Koopman.

Tv-registratie

In de tv-registratie Matthäus Passion wordt de gehele Matthäus uitgevoerd, op de indrukwekkende en traditionele wijze van J.S. Bach. Dirigent en Bachkenner Ton Koopman leidt het Amsterdam Baroque Orchestra & Choir in de uitvoering van het bekende klassieke muziekstuk. De Koorschool St. Bavo Haarlem werkt hier ook aan mee. De registratie vindt plaats in TivoliVredenburg en wordt ingeleid door presentator Jan Slagter.

Coronatijd

Het is uniek in deze coronatijd dat, nadat 2 jaar op een rij de Matthäus-uitvoeringen niet door konden gaan, deze bijzondere uitvoering van de Matthäus in de Nederlandse huiskamers te beleven is.

MAX-directeur Jan Slagter: ”We zijn verheugd en trots dat we vanuit MAX de Matthäus Passion kunnen uitbrengen op Nederlandse televisie. We hopen dat veel mensen er plezier van zullen hebben.”

Dirigent Ton Koopman: ”De Matthäus is voor mij één van Bachs grootste meesterwerken. Uitvoeringen van dit monumentale werk voor dubbelkoor, dubbelorkest, kinderkoor en solisten worden jaarlijks door vele mensen bijgewoond. Zeker in Nederland kennen we een bijzonder rijke Matthäus-traditie. De manier waarop Bach emoties als verdriet, woede, wroeging en berusting op muziek heeft gezet, spreekt direct tot het hart. Ik ben blij en dankbaar dat in deze uitzonderlijke tijden, ik met mijn eigen Amsterdam Baroque Orchestra & Choir deze prachtige en troostrijke muziek mag uitvoeren.”

Matthaüsweek NPO Radio 4

Op 28 maart 2021 begint op NPO radio 4 ook de Matthaüsweek, waarin we veel aandacht is voor muziek die traditiegetrouw rond paastijd wordt gespeeld. Uiteraard gaat er bijzondere aandacht uit naar de Matthaüs-Passion van Bach. meer over deze themaweek vindt u in ons artikel Matthäusweek de 28e van start op NPO Radio 4

 Matthäus Passion, zondag 28 maart om 13.00 uur op NPO 2.

Geef een antwoord

Reacties (11)

 1. Johnbeertje says:

  Wat een geweldig initiatief van omroep Max! Daar gaan we van genieten, bedankt.
  John Beerends.

 2. Andrea20 says:

  Super.
  Zo mooi de Matheus.
  Verheug me er nu al op.

 3. Ineke en Theo says:

  Wat een geweldig initiatief van MAX. Zeer verrassend dat ik toch kan kijken en luisteren naar het mooiste dat ooit gecomponeerd is op muziekgebied. Dank u wel MAX!

 4. Mary Ritsema says:

  Mijn man verheugt zich nu al op deze uitvoering die op mijn verjaardag wordt uitgevoerd. Mijn man nu 75 zong van 1958 tot 1964 in Groningen in het jeugdkoor van Matthäus onder leiding van Charles de Wolff.. In 2018 hebben Plussers uit Groningen een korte film gemaakt over zijn deelname en de deelname van jongere van 12 jaar oud met de naam Sytse, die toen in in de Matthäus zong. Geniet van dit filmpje op de website http://www.samenkunstverkennen.nl

 5. Leendert Bastiaan says:

  Erg mooie uitvoering met geweldige musici. Wat een schitterende Evangelist! Zoveel expressie en mimiek! Top! Bedankt MAX!

 6. Dora Kaspers says:

  Fantastische uitvoering. Dank! ❤️

 7. Raksha 65 says:

  Wat een grandioze uitvoering en wat een prachtige stemmen. Ik heb genoten.
  Hopelijk wordt het nog herhaald, want ik wil graag nog een keer genieten.

 8. coco says:

  Wat hebben we genoten van deze prachtige uitvoering van de Mattheus Passion.
  Een dikke pluim voor Max om dit uit te zenden.

 9. Flanor says:

  Zojuist de Matthäus Passion beluisterd/bekeken. Indrukwekkend; een topuitvoering! Maar wat vliegt Max daar op een misselijkmakende manier uit de bocht door direct na het slotakkoord met groot geweld uw tv-tune uit zenden. Ontbreekt het de programmamaker of regisseur aan elk gevoel voor stijl en goede smaak? Een flater van de ergste soort!

  1. Loisthuis says:

   Speciaal een account aangemaakt om Max te laten weten dat ik het een prachtige uitvoering vond. Enorm genoten en eigenlijk niet verwacht dat ik um ‘uit zou kunnen zitten’ maar was er zo door gegrepen dat dat toch gelukt is.
   Ik ben het volledig eens met Flanor en kan het niet beter verwoorden.
   Heel graag had ik een voldane reactie gezien van Ton Koopman en de koor en orkestleden, even een moment van stilte maar nee hoor BAM daar kwam de Max tune. Zo onfatsoenlijk en zo’n afknapper!

 10. fschop says:

  Wat een prachtige uitvoering!
  Hopelijk blijft deze uitvoering nog een hele tijd online te bekijken. Of kan ik het ergens downloaden?