Lintjesregen 2016

De jaarlijkse lintjesregen heeft 2755 Nederlanders een Koninklijke onderscheiding rijker gemaakt. Ook Loretta Schrijver en Govert van Brakel zijn in het zonnetje gezet.

Minder lintjes uitgereikt

Bij de lintjesregen op dinsdag 26 april 2016 hebben 2755 mensen een Koninklijke onderscheiding gekregen. Dat is minder dan de 2838 lintjes van vorig jaar. In 2014 zijn 3155 landgenoten in het zonnetje gezet. De Kanselarij der Nederlandse Orden, die over de onderscheidingen gaat, heeft geen verklaring voor de daling. De meesten (2704 mensen) zijn actief als vrijwilliger. Daarnaast krijgen 141 mensen een lintje voor bijzondere verdiensten tijdens hun werk.

Govert van Brakel

Tijdens de Lintjesregen is ook MAX radiopresentator Govert van Brakel benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Van Brakel presenteert elke zondag bij MAX vanaf 12.00 uur De Perstribune op NPO Radio 1. Afgelopen zondag is hij ook al verrast met een jubileumuitzending op NPO Radio 1. Van Brakel is 40 jaar werkzaam bij de publieke omroep.

BN’ers

Acteur Thom Hoffman, tv-presentatoren Loretta Schrijver en Natasja Froger, topkok Robert Kranenborg en theatermaker Erwin van Lambaart hebben vandaag een koninklijke onderscheiding gekregen. Hoffman is voortaan Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, de anderen Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Kinderen in nood

Natasja Froger maakt niet alleen televisieprogramma’s, ze zet zich ook in voor vrouwen met hiv en hun kinderen, voor voedselbanken en voor kinderen in nood. Loretta Schrijver is actief voor dier, natuur en milieu.

Rooie Rinus

Fotografe Corinne Noordenbos en de architecten Erick van Egeraat en Jan Brouwer mogen zich vanaf dinsdag Officier in de Orde van Oranje-Nassau noemen. Couturier Ronald Kolk, concertpromotor Willem Venema, ondernemer Paul Termeer en de zangers Rooie Rinus en Pé Daalemmer krijgen ook een lintje.

(Bron: ANP)

Geef een reactie