Kunstschatten Rijksmuseum online te bekijken

Om de kunstschatten van het Rijksmuseum te zien hoeft u voortaan niet persé door het museum te wandelen. Sinds woensdag 22 juni 2016 kunt u ze ook allemaal via de computer bewonderen.

200.000 kunstwerken

In totaal 200.000 kunstwerken van het Rijksmuseum zijn voortaan via Google Cultural Institute te zien. Liefhebbers kunnen niet alleen foto’s van alle kunstwerken bezichtigen, maar ook à la Google Maps digitaal door het museum lopen. Directeur Collecties bij het Rijksmuseum Taco Dibbits is blij met de digitale uitbreiding.”De samenwerking sluit perfect aan bij onze visie dat het Rijksmuseum van en voor iedereen is. Op deze manier kunnen wereldwijd nog meer mensen van de collectie genieten.” Dibbits volgt in juli Wim Pijbes op als directeur van het Rijksmuseum.

Virtueel rondwandelen

Meer dan 1000 musea hebben zich sinds de lancering in 2011 aangesloten bij het Google Cultural Institute. Buiten musea is er nog veel meer moois te bezichtigen. Zo kunt u ook virtueel rondwandelen in de Amerikaanse nationale parken zoals de Grand Canyon, of door de ruïnes van de oude Incastad Machu Picchu in Peru.

Wat gaat u als 1e bekijken?

(Bron: ANP)

Geef een reactie