Duur 08:23
Gepubliceerd op 16 januari 2022

Janny’s Frieskist: aardappelen aan de Waddenzee

In de online serie Janny’s Frieskist, die aansluit op Denkend aan Holland, de Elfstedentocht, gaat Janny van der Heijden op bezoek bij bijzondere Friezen, die de meest uiteenlopende producten verbouwen of maken. In ruil voor klusjes hoopt Janny producten in haar Frieskist te krijgen, om daar uiteindelijk de meest Friese maaltijd ooit mee te maken. In aflevering 3 gaat Janny langs bij aardappeltelers Bianca en haar broer Anco. 

Aardappelen aan de Waddenzee

In deze aflevering van Janny’s Frieskist hoopt Janny aardappelen en uien te scoren. Maar voor niets gaat de zon op en dus moet Janny eerst aan de slag op het bedrijf van aardappeltelers Bianca en haar broer Anco. Hun Friese pootaardappelen worden direct aan de Waddenzee geteeld en zijn over de hele wereld in trek. Het boerenbedrijf van Anco en Bianca werkt samen met het bedrijf van schapenhouder Klaaske. Zij heeft ook een taak voor Janny, die ze moet uitvoeren op een quad. Maar zo’n motor op 4 wielen is hele andere koek dan de elektrische golfkar die Janny kent van Heel Holland Bakt. Als dat maar goed gaat…

In aflevering 1 van Janny’s Frieskist ging Janny langs bij boerinfluencer Welmoed. In aflevering 2 brengt Janny een bezoek aan een zorgboerderij in Donkerbroek.

Denkend aan Holland: de Elfstedentocht (4 afleveringen) is te zien vanaf zondag 2 januari 2022 om 21.40 uur op NPO 1. 

Geef een reactie

Bekijk ook

Meer