Janny en André in Denkend aan Zwitserland

Janny van der Heijden en André van Duin maken winterse treinreis door Zwitserland

Janny van der Heijden, André van Duin en hond Nhaan verruilen hun boot voor de trein. Samen maken ze deze winter in Denkend aan Zwitserland een unieke treinreis door het prachtige Zwitserland. Als kind verslindt Janny de jeugdboeken over het weesmeisje Heidi, die in de Zwitserse bergen woont en bevriend is met geitenhoeder Peter. Met André wil Janny ontdekken hoe mooi het land van haar fictieve jeugdvriendin is. 

Spectaculaire uitzichten

De adembenemende treinreis door Zwitserland brengt Janny en André onder meer naar Zermatt, Luzern, Davos en St. Moritz. Onderweg genieten ze van spectaculaire uitzichten en proeven ze van de Zwitserse cultuur. Naast de treinreis maken jodelen, alphoornblazen, sleeën en zelfs een avontuurlijke klimexpeditie deze reis tot een unieke en hilarische ervaring. In Tijd voor MAX vertelde Janny begin september al over deze magische reis.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Zermatt en de Matterhorn

Op Amsterdam Centraal start de treinreis van Janny en André door Zwitserland. Hun eerste stop is in de wintersportplaats Zermatt, waar ze de bekende Matterhorn bewonderen, hét symbool van het land. Een berggids neemt het duo mee op klimexpeditie. De volgende dag slingert de trein richting de bron van de Rijn. Hier staat ‘de hoogste’ vuurtoren ter wereld.

Luzern en de Zwitserse keuken

De treinreis door Zwitserland brengt Janny en André naar de historische stad Luzern aan het Vierwoudstrekenmeer. Daar bezoeken ze de highlights en verdiept Janny zich in de Zwitserse keuken. Per boot reizen Janny en André richting Rigi: de koningin van de bergen. Hier brengt een groep alpenboeren hen de ouderwetse Alpsegen en leert een bergkoor hen jodelen.

Oudste stad van Zwitserland: Chur

De trein van Janny en André gaat via een prachtige route naar de oudste stad van Zwitserland: Chur. Daar passeren ze de spectaculaire Rheinschlucht; de Grand Canyon van Zwitserland. Een adembenemende treinreis brengt Janny en André naar de wintersportplaats Arosa. Daar sluit het duo aan bij een repetitie van alphoornblazers en maakt Janny echte Zwitserse kaasfondue.

Davos en St. Moritz

De reis start in Davos, bekend om de helende berglucht. In dit plaatsje is het Nederlandse astmacentrum te vinden, waar Janny en André een aantal patiënten ontmoeten. Daarna brengt een bijzondere trein het duo naar hun eindstation: St. Moritz, waar Janny een verrassing staat te wachten. André leidt haar – vergezeld door een kudde geiten – naar een hut die ooit in een echte Heidi-film werd gebruikt.

Denkend aan Zwitserland is te zien op 26 november, 3, 10 en 17 december 2023 om 21.35 uur op NPO 1. 

(Foto: © MAX/Viviënne de Rop)

Geef een reactie

Reacties (5)

  Golop says:

  Goed initiatief. Geef Janny van der Heijden nu eindelijk eens het TV podium waar ze recht op heeft en laat het wat algemene kennis betreft van haar afhangen en niet van de grappen van André van Duijn die denkt zich nog steeds ten koste van haar te kunnen profileren.

   KaatjeMax says:

   Daar ben ik het niet mee eens. Janny en André zijn prima aan elkaar gewaagd. André van Duin hoeft zich volgens mij allang niet meer te profileren. Hij doet dit, omdat hij het leuk vindt. En Janny heb ik hoog zitten, die doet ook niks tegen haar zin in denk ik zomaar. Wordt vast een prachtig programma. Ik kijk er naar uit!

  Dori says:

  Ze vullen elkaar prachtig aan!!
  Kijk er naar uit!

  Ariël says:

  Ik vind Janny en André een geweldig team. Ze zijn prima op elkaar ingespeeld en ik vind ze erg grappig. Ik kijk uit naar het programma. Helemaal top Janny en André.

  ansdeleest says:

  Helemaal geweldig. We kijken ernaar uit. Vorig jaar in januari maakten mijn man en ik eenzelfde reis door Zwitserland, onze huwelijksreis, het was geweldig!!