Denkend aan Holland

In Denkend aan Holland varen Janny en André over de Vecht en langs de turfroute

In het nieuwe seizoen van Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Ze maken onder andere en tocht over de Vecht en de Loosdrechtse Plassen en de Friese Turfroute.

De Vecht en Loosdrechtse Plassen

In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen maken Janny en André een chique tocht over de rivier de Vecht en de Loosdrechtse Plassen. Ze varen langs indrukwekkende buitenplaatsen: grote prachtige huizen met enorme tuinen en veel land die welgestelde Amsterdammers vanaf de 17e eeuw lieten bouwen langs de Vecht om in de zomer de stank, de pest en de drukte in de stad te mijden. Deze stedelingen hadden niet alleen fantastische huizen op geweldige plekken, ze gebruikten ook heel bijzonder servies. Janny en André gaan in stijl lunchen en ontbijten en sluiten hun tocht af als gast van de Polo Club. Verder is er vanzelfsprekend ook deze tocht weer aandacht voor de prachtige natuur.

De volgende toch gaat over een deel van de Friese Turfroute. Ze varen door de Friese Wouden; een streek in Oost-Friesland waar de tijd soms lijkt stil te zijn gezet.

Over Denkend aan Holland

In Denkend aan Holland ontdekken André van Duin en Janny van der Heijden ons mooie Nederland vanaf het water. Elke aflevering trekken ze eropuit met hun boot. Natuurlijk meren André en Janny zo nu en dan ook aan, om de prachtige plekken te bezoeken waar het water hen brengt. Janny kan André veel vertellen over zowel de culturele als culinaire geschiedenis van bepaalde plekken. Dat allemaal in het gezelschap van scheepshond Nhaan; de teckel van Janny.

Aflevering 1 van Denkend aan Holland is te zien op maandag 3 augustus om 21.25 uur op NPO 1.

Geef een reactie

Reactie

  1. Gerardtothemax says:

    Holland bestaat niet !!