Burt reynolds

Hollywood-acteur Burt Reynolds overleden

Acteur Burt Reynolds is op 82-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval. In de jaren 60 en 70 van de vorige eeuw wordt hij bekend door zijn rollen in grote Hollywood-films als Smokey and the Bandit.

Carrière

Dat Reynolds acteur is geworden, is eigenlijk een geluk bij een ongeluk te noemen. In zijn jeugd is hij een groot American football-talent en het is zijn droom om hier ook zijn werk van te maken. Een blessure gooit roet in het eten, waarna hij besluit om toneel te gaan spelen. Deze keuze legt hem geen windeieren. In 1961 maakt hij zijn debuut op het witte doek in de film Angel Baby. In de jaren die volgen speelt hij vaak grote rollen in populaire actiekomedies zoals Smokey and the Bandit (1977) en The Cannonball Run (1981). Ook is hij bekend van de thriller Deliverance uit 1972. In veel van zijn films doet hij zijn eigen stunts.

Accepteer de cookies om dit element te weergeven.

Prijzen

Midden jaren 80 dreigt zijn carrière in de slop te raken, maar midden jaren 90 komt hij weer helemaal terug met zijn rol in de film Boogie Nights. Hiervoor krijgt hij een Oscarnominatie. Deze nominatie wordt niet verzilverd, maar in de prijzenkast van Reynolds prijken wel een Golden Globe en een Emmy Award. Ook heeft hij een ster op de Hollywood Walf of Fame.

(Bron: ANP, NOS, AD, CNN)

Geef een reactie