Het is Donderdag Meppeldag!

Het is 17 augustus 2017 tijd voor gezelligheid, muziek, dans en theater, oftewel het is Donderdag Meppeldag. Dit is een jaarlijks terugkerende feest dat in de zomermaanden 6 keer wordt georganiseerd in Meppel. Elke Meppeldag heeft een ander thema zoals dans, theater, straatorkesten en De dag van de Lach. Deze donderdag, 17 augustus 2017,  is het thema ‘Mokum in Meppel’ aan de beurt.

Grootste volksfeest van het noorden

De stad wordt op de Meppeldagen overgenomen door artiesten die, op verschillende podia, hun (gratis) show geven. Niet alleen voor de bewoners uit het Drentse Meppel is Donderdag Meppeldag een begrip, bussen toeristen uit alle hoeken van het land komen ook graag een kijkje nemen. Tijdens de Amsterdamse dag ontvangt de stad doorgaans 30.000 bezoekers die opzoek zijn naar Jordanese gezelligheid. De Mokumdag is dan ook het grootste volksfeest van het noorden. Mokumse Danny en andere artiesten van o.a. café ‘De Jordaan’, ‘De Nieuwe Stek’ en ‘De 2 Zwaantjes’ uit Amersterdam gaan Meppel laten swingen.

Geen fan van Amsterdamse muziek?

Bent u geen fan van Amsterdamse muziek? Er zijn ook genoeg andere activiteiten. Zo begint de Meppeldag traditiegetrouw met een rommelmarkt waar kinderen hun spulletjes mogen verkopen. In de Oude Kerk aan de Groenmarkt zijn bewoners van de verzorgingshuizen van Zorggroep Noorderboog rond 15.00 uur speciale gast tijdens het zomermiddagconcert ‘Rondje Mokum’. Ook molen De Weert opent deze dag haar deuren. De molen uit 1807 ligt aan het riviertje de Reest in Meppel. De molen was vroeger de belangrijkste molen voor leerlooiindustrie in Meppel. Voor (klein)kinderen zijn verschillende voorstellen waaronder de show Biggetjesroze. Het avondprogramma start om 21.00 uur met het pleinenfestival, waarbij Barcode, Karambam en Vangrail het Amsterdamse thema goed tot zijn recht laten komen.

Tweedehands kledingmarkt

Ook de tweedehands kledingmarkt sluit aan bij het thema Mokum Meppel. Met de markt wil de organisatie het Waterloopplein in Amsterdam nabootsen. ”De markt is helemaal hip, gezellig en duurzaam’’, aldus een onderneemster in de Meppeler weekkrant De Nieuwe Meppeler.

Heeft u vandaag geen tijd? Geen zorgen, 24 augustus 2017 is er nog een Meppeldag. Dan staat ‘De dag van de Lach’ op het programma.

(Bron: donderdagmeppeldag.nl, De Nieuwe Meppeler)

Geef een reactie