Het geheime dagboek van Hendrik Groen seizoen 2 van start

Maandag 14 oktober 2019 gaat het tweede seizoen van de MAX-dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen van start! Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, begint hij weer te schrijven.

Het begint in januari

Aflevering 1 begint in januari. Het is koud en guur buiten en ook binnen is het geen vrolijke boel. Hendrik en Omanido hebben al in geen maanden een uitje gehad, Grietje staat op het punt te verhuizen naar de gesloten afdeling vanwege haar steeds verder oprukkende dementie en Everts hond Mo lijkt steeds zieker te worden. De overige bewoners van het tehuis zijn ondertussen volkomen in de ban van een mysterieuze fruitlegger. Overal in het tehuis liggen stukken fruit op vreemde plekken. Een ananas voor een deur, een meloen op de wc. Wie is de grapjas die het tehuis in rep en roer brengt? Hendrik houdt zich ondertussen bezig met de vraag waarom er steeds meer kamers in het tehuis leeg komen te staan en krijgt hierbij hulp van de nieuwe bewoonster Leonie ter Horst.

Over Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is

Hendrik Groen heeft een jaar lang geen pen aangeraakt, hij kon zich er niet toe zetten na de dood van Eefje. Maar wanneer Hendrik Eefjes oude computer krijgt, besluit hij de draad weer op te pakken. Wachten op de dood kan altijd nog! Samen met Evert, Edward, Graeme, Ria, Antoine en Grietje besluit Hendrik ook z’n rebellenclub Omanido nieuw leven in te blazen. Dit is hard nodig, want Stelwagen lijkt nogal wat plannen te hebben met het verzorgingshuis.

Cast bestaat o.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Carry Tefsen (Leonie), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Tina de Bruin (Tine), Frieda Pittoors (Eugenie La Croix) en Ali Çifteci (Oktay Dürüst).

Het scenario van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is werd geschreven door Martin van Waardenberg, de regie is opnieuw in handen van Tim Oliehoek.

Wilt u alvast een voorproefje? De eerste beelden van Het geheime dagboek van Hendrik Groen zijn te zien op het YouTube-kanaal van Omroep MAX!

Seizoen 2 van Het geheime dagboek van Hendrik Groen, Zolang er leven is, is te zien vanaf maandag 14 oktober 2019, 22.15 uur op NPO 1

Geef een reactie

Reacties (4)

 1. Snipsnap says:

  Te gek, wij vinden het een geweldige serie, alleen wel heel jammer dat het zo laat is.
  Hopelijk word het op de dag herhaalt?? ja anders toch via internet terug kijken.
  Maar dat is minder gezellig als op de tv.

  1. MAX Vandaag says:

   Beste Snipsnap, bedankt voor uw reactie. Helaas heeft MAX geen zeggenschap over het tijdstip van uitzenden van een programma. De NPO coördineert de programma’s van de publieke omroepen en bepaalt op welk net en tijdstip deze worden ingedeeld.

   Voor zover wij nu kunnen bekijken worden de eerste 2 afleveringen in elk geval herhaald op de donderdag, om 16.20 uur. Over de afleveringen erna hebben wij op dit moment nog geen informatie.

   Daarnaast kan het inderdaad op elk gewenst moment teruggekeken worden via de website of NPO Start.

   Veel kijkplezier gewenst!

 2. Hanneman says:

  Vroeg me al enige tijd af waarin meer brood zou worden gezien, Kleuters tegen kwalen of Hendrik en Consorten. Alletwee, naar ik aanneem onverwachte, kijkglassuccessen dus boven aan de lijst om geprolongeerd te worden. Alléé, Hendrik dus als eerste. Vanwege inkomsten zal wel uit en te na besproken zijn in welke jas een en ander gegoten zou moeten worden om hetzelfde effect te genereren. Kijcijfers om oorspronkelijk alleen van te dromen. Dus wat doen we? Een mooie, fatsoenlijk bedoelde kijk in hoe het leven is, zo tegen het einde aanschurend? Paar educatieve elementen? ’n Soort omgekeerde Sesamstraat? Liefst naast André een ander kijkcijferkanon van toen? Ikzelf had Aart Staartjes bedacht. Maar goed. Carry. Ook prima. We zullen weer massaal worden meegesleept in de vaak dramatische ontwikkelingen in de laatste jaren van de opgeborgenen. Om te lachen en te huilen. En wie weet wordt er inderdaad geleerd. Maatschappelijk meer oog vóór! Mogelijk draagt het inderdaad bij aan de emancipatie van ouderen in deze tijd. Hoe dan ook is het fijn dat er toch mensen hun best doen om ons aangenaam te vermaken. Met in de werkelijkheid al het gelazer.

 3. Verpleger030 says:

  Ik kom zelf uit de zorg en (gelukkig) zitten er enkele net zo rebelse bewoners bij als in de serie…
  Ik heb genoten van de boeken en de serie.
  Dank omroep Max, ook namens veel ouderen, vaak kijken ze hier samen naar de herhaling in de huiskamer…